kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Zabavno Nm

Leto 2013 bo leto sprememb

Piše: Radio Krka, Slovenske novice

Čas objave:
30.12.2012 15:39

Leto 2013 bo leto velikih sprememb, ki že naznanjajo popolnoma nove čase, meni Bern Jurečič, predsednik Astrološkega društva Slovenije.

Astrolog Bern Jurečič meni, da nas na svetovni ravni čaka nadaljnje padanje standardov, vrednot in kakovosti življenja. Zato bi se lahko zamajali bančništvo, religije in parlamentarne demokracije.

Pluton uničevalec, Uran revolucionar

»Leto 2013 je lunarno leto, luna pa pomeni, da se bodo stvari spreminjale,« trdi eden od vodilnih astrologov v Sloveniji, predsednik Astrološkega društva Slovenije in podpredsednik Mednarodnega astrološkega združenja za astrološke raziskave (ISAR), ter dodaja, da se bodo zaradi Plutona, planeta, ki nosi s seboj principe katarze, transformacije, uničenja, ter zaradi revolucionarnega Urana, s katerim se Pluton v naslednjih dveh letih kar sedemkrat sreča v pravem kotu, zgodile spremembe izjemnih razsežnosti. »Ker je Pluton uničevalec, Uran pa revolucionar, se bodo v teh ciklusih srečanj zgodile največje možne družbene spremembe, tudi takšne, o kakršnih se nam danes niti ne sanja,« napoveduje Jurečič. Prav zato je prepričan, da nam leto, ki prihaja, ne bo preveč všeč: »Bomo leto 2013 jemali kot srečno leto? Ne bomo!«

Kot opozarja Jurečič, smo trenutno nekje na sredi ciklusa petih padajočih let, ki jim bo nato sledila katarza. »O kakšnem padanju govorimo? O padanju standardov, denimo. Vrednote padajo. Medsebojni odnosi padajo. Smo vedno bolj prestrašeni? Smo. Kakovost življenja se definitivno ne izboljšuje. Leto 2013 je eno od petih let, obarvanih na ta način.«

Da bi lahko vstopili v novo življenje, se mora namreč najprej porušiti vse staro, zato bodo v letu, ki prihaja, še naprej padali standardi, vrednote in kakovost življenja. Trenutne planetarne konstelacije zelo spominjajo na tiste v 30. letih prejšnjega stoletja. »Podobna planetarna situacija, Uran in Pluton v kvadratu s Saturnom, je bila na nebu v začetku 30. let. Astrologi so takrat napovedali največje možne družbene spremembe. In kaj se je zgodilo? Nacizem, fašizem in tisto, kar sta potegnila za seboj,« svari Jurečič.

Okostnjaki bodo padali


»Leto 2012 nas je že malo pripravilo: postali smo potrpežljivejši in malo vzdržljivejši. Odpravilo nam je velik del potrošništva. Navadili smo se, da je treba varčevati. Ta smernica se bo v letu 2013 nadaljevala.« Astrolog poudarja, da nas, kar se tiče financ v letu 2013, ne čakajo nič kaj rožnati časi. »Saturn, ki je za leto 2013 zapisan na finančnem področju, vedno prinese lekcijo. In kakšna je lekcija? Težka. Če ni težka, potem ni lekcija,« meni Jurečič. Kar se tiče financ, bo še huje leto pozneje. »Leto 2014 nam bo v začetku drugega kvartala postreglo z izjemnim padcem borz in vrednosti vsega.« Večina med nami tako ali tako najverjetneje niti pomisliti ne bo mogla, da bi kupovala vrednostne papirje. Po besedah Jurečiča bo v prihodnjih dveh letih revščina doletela tudi mnoge, ki jim je do sedaj šlo dokaj dobro.

»Od oktobra 2012 je Saturn v znamenju škorpijona. Škorpijon je učinkovit, govori o financah, poleg tega je povezan z razkrivanjem skrivnosti, med drugim tudi s padanjem okostnjakov iz omar. V času Saturna v škorpijonu je bila razkrita ena največjih svetovnih zarot do zdaj, 50 let stara zarota tobačnih koncernov, ki so že leta 1962 natančno vedeli, da cigarete povzročajo raka in so vanje celo dajali substance, ki ga pospešujejo. Zdaj, po 50 letih, se pripravlja tožba, v kateri bo morala tobačna industrija plačati milijardne odškodnine. Po 50 letih,« se zgrozi in doda: »Tudi pri nas imamo okostnjake. Naš največji je trgovina z orožjem. Ta zadeva bo leta 2013 prišla na dan. Predvidevam, da se bo razjasnila tudi afera bulmastifi.«

Slovenija kot Janša

»Na političnem prizorišču bo izstopala tista oseba, ki izstopa že danes. Oseba, ki ima v rokah vse. Odgovor na vprašanje, kako bo Slovencem šlo v letu 2013, bi morali vezati na horoskop Janeza Janše,« razkriva Bern. Glede na to, da bo ta menda v tem letu doživljal tako vzpone kot padce, bo tudi dogajanje v Sloveniji precej turbulentno. Prebujanje naroda se bo po astrologovih prognozah še nadaljevalo, vendar pravi, da ne pričakuje državljanske vojne ali revolucije, ki bi prinesla nasilje. Tudi narava bo Slovencem v letu 2013 prizanašala: večjih potresov ali poplav, kakršne so se zgodile leta 2012, ne bo. Število nezaposlenih se bo manjšalo, a ne zato, ker bi bilo več služb, ampak zaradi spremenjenih statističnih merjenj.

Ne glede na vse, Bern Jurečič meni, da naporna leta, ki nas čakajo, ne bodo popolnoma zaman: postali bomo potrpežljivejši, vzdržljivejši, manj potrošniški in skrbnejši drug do drugega. Ko se boste torej leta 2013 pritoževali nad kakšnimi nevšečnostmi, imejte v mislih, da se vse to najbrž dogaja zgolj zato, da bomo lahko leta 2015 vsi skupaj dočakali obračanje krivulje navzgor.