markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Zabavno New York

Kreslin spet navdušil Newyorčane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2012 16:21

Slovenski glasbenik s črno kitaro je v okviru zadnje severnoameriške turneje v petek nastopil tudi v New Yorku. Turnejo je začel že preteklo soboto v kanadskem Montrealu, sklenil pa jo bo konec meseca v Torontu, kjer bo izšla njegova pesniška zbirka "Namesto koga roža cveti" v angleščini.

Omenjeno pesniško zbirko, ki jo je v angleščino prevedla Urška Charney, je sicer založba Guernica izdala že v Montrealu 18. novembra. Kreslin se je iz Montreala podal v prestolnico ZDA Washington, kjer je nastopil najprej v prostorih slovenskega veleposlaništva, 21. novembra pa je imel koncert pred več kot 400 obiskovalci v znamenitem Kennedyjevem centru.

V Cafe Marlene, ki sta ga pred dvema letoma v Queensu odprli sestri iz Maribora Candy in Ana Krstič, je Kreslin privabil več deset obiskovalcev, ki so skupaj z njim zapeli njegove slavne melodije, umetnik pa je ob tem predstavil tudi pesmi iz svoje knjige. Kreslin bo z nastopi nadaljeval prihodnji torek v Pittsburghu, naslednji dan v Clevelandu, 30. novembra pa bo nastopil še v kanadskem Torontu.