trk, 57-letni slovenec, kapfenberg Svet24.si

Z 210 km/h se je zaril v zadnji del tovornjaka ...

profimedia-1026367904 Svet24.si

Bruselj: EU bo do leta 2030 pripravljena na vojno ...

london 6 Necenzurirano

Nova težava za Mira Senico: njegovo podjetje ...

Anže Logar, eva irgl, janez janša Reporter.si

Anže Logar zavaja, da je Janez Janša izključil ...

doncic (2) Ekipa

Dončića nikjer, potop Lakersov, na vrhu pa ... ...

jesen družina Svet24.si

5 skrivnosti srečne družine – in le en odgovor

Kašelj Svet24.si

Kdaj je kašelj znak za alarm?

Zabavno Ljubljana

Kdo bi kuhal?

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.01.2017 16:18

Slovenska kuharska reprezentanca, ki deluje v okviru Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, išče nove člane. S kampanjo Si lačen igre želijo v svoje vrste zvabiti pet novih obetavnih kuharskih mojstrov, ki bi Slovenijo zastopali na prestižnih kuharskih tekmovanjih doma in v tujini.

Predsednik društva Tomaž Vozelj je v sporočilu za javnost pojasnil, da so člani društva, ki že več deset let nadaljuje tradicijo slovenskih kuharskih združenj, tako "priznani domači kuharski strokovnjaki kot mladi kuharji na začetku svoje profesionalne kariere". Novi kuharski navdušenci pa se bodo po zagotovitvah društva pridružili slovenski kuharski eliti.

Reprezentanco bodo okrepili tudi s sodelovanjem na mednarodnih tekmovanjih, kjer ekipo usklajuje vodja, ki je tudi odgovoren za sestavo in pripravo jedi, videz ter okus. Na tekmovanjih se ocenjuje tudi organizacija dela, pri tem je trdno vodstvo ključnega pomena, poudarjajo v društvu.

Obenem zagotavljajo, da delo v kuharski reprezentanci poleg sodelovanja na največjih mednarodnih kuharskih tekmovanjih članom omogoča tudi sodelovanje z vrhunskimi kuharskimi strokovnjaki, učenje od najboljših in širjenje mreže strokovnih poznanstev. Po prepričanju ene od nekdanjih članic je sicer v vsaki kuhinji, v reprezentanci pa še toliko bolj, eden najpomembnejših dejavnikov timsko delo.


Na dobrem medsebojnem sodelovanju namreč slonijo uspehi celotne reprezentance, poudarjajo v društvu. Ob tem morata reprezentante odlikovati tudi delovna disciplina in časovna prilagodljivost, imeti morajo visoko raven strokovnega znanja, gnati pa jih mora želja po osebnem in strokovnem razvoju.

Vse, ki bi želeli sodelovati v izboru za člane reprezentance, lahko svojo prijavo oddajo do 5. februarja prek spletne strani www.chefsofslovenia.si. Na podlagi poslanih prijav, življenjepisov in priloženih priporočil bodo v društvu naredili izbor in jih v začetku marca poklicali na prvi preizkus v izobraževalni center društva v Kamniku.