kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Billy Idol - Hot in the city

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.08.2015 07:40

Današnji hit dneva koraka ob boku četrtemu vročinskemu valu v podalpski deželi.

Hot in the city in Billy Idol. Legendarna skladba in legendarni britanski pevec. Ne eden ne drugi ne potrebujeta odvečnih spremnih besed. Prepustite se in uživajte.

Če vseeno želite, pa berite naprej :)
William Michael Albert Broad, rojen leta 1955, je glasbeno pot začel pod vplivom zgodnjega punka. Nadel si je ime Billy Idol in prvo slavo doživel kot pevec britanske punk skupine Generation X. Po njenem razpadu leta 1981 je začel samostojno kariero v ZDA. Srečanje s kitaristom Steveom Stevensom je bilo usodno in razvilo se je izjemno plodno sodelovanje, katerega rezultat so pop rock uspešnice, ki so ga katapultirale med svetovno najbolj priljubljene glasbene superzvezdnike.


Objavil je sedem studijskih albumov, štiri zbirke hit singlov, leta 2009 je objavil koncertni DVD In Super Overdrive Live. Posnel je serijo nastopov za različne produkcijske hiše, s priznanimi režiserji ustvaril odlične video spote in postal ena prvih zvezd MTV-ja. Prejel je prestižne nagrade in nominacije zanje: devet nominacij MTV za najboljši video in nagrado MTV za video Cradle of Love, nagrado brit, tri nominacije za grammyja in druge.

Sodeloval je s številnimi glasbeniki, kot so Slash, Toni Iommi, Derek Sherinian in drugi, s skupino The Who je nastopal v rock operah Tommy in Quadrophenia.

Billy Idol - Hot In The City (Youtube)