kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Zabavno Krško

FOTO: Andreju je uspelo!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2015 08:26

Posavski maratonec Andrej Martinčič, ki smo ga spremljali na njegovi ultra preizkušnji, je sinoči ob 22.20 uri uspešno prišel na cilj. Njegov podvig mu je uspel: Slovensko planinsko pot, dolgo 630 kilometrov, je pretekel v manj kot 14 dneh, in sicer je potreboval 9 dni in 18 ur. Bravo Andrej!

FOTO: Facebook/ Andrej Martinčič - Po Slovenski planinski poti

Andrejeva spremljevalna ekipa je na Facebook profilu sinoči vzhičeno zapisala:
" Wooooooohhhhhhhooooooo!!!!!! 22.20 Andrej je na cilju!!!! 9 dni 18 ur. 630km Slovenske planinske poti je za njim! Preveč evforije, veselja in pozitivne energije je bilo v zraku v zadnji uri ?????? Hvala vsem za vzpodbudo, za dobro misel in vse pesti! ?????? Hvala prijateljem, družini. Hvala Krčanom, ki so ga tako lepo pričakali v Ankaranu! ????????????Hvala Tonetu, Dejanu, Ambrožu, Klemnu. Stokrat hvala gonilni sili Nuši in Bojanu, ki sta Andreja gonila od spredaj in zadaj. Hvala. Vsem vam, ki ste za Andreja navijali in verjeli vanj! ˘˘ Malo bo še hodil v sanjah naslednjih par dni... ??????"

Čestitkam se seveda pridružujemo tudi na Radiu Krka.
To pomeni, da je Andreju uspelo izboljati dosedanji rekord, ki je znašal 14 dni, njemu pa je uspelo 630-kilometrsko Slovensko planinsko pot preteči v zgolj devetih dneh in osemnajstih urah. Bravo.

Andrejeva spremljevalna ekipa je sicer pred tem poročala:

"10. dan/ 2.del - ANDREJ PODIRA MEJE MOGOČEGA. Vsi so zatrjevali, da Andrejev prihod v Ankaran danes ni mogoč. 140km v dveh dneh je preveč. ?????? Andrej pa kar šiba ?????? Z Nušo sta osvojila Slavnik, v Prešnici je spremstvo na kolesu prevzel Bojan. Do Socerba sta bila kot bi mignil, spust v Osp pa sta opravila hitreje kot jaz z avtomobilom ?? 21.00 z Nušo že šibata s Tinjana proti Škofijam in Ankaranu.Mi pa se ogrevamo za odo radosti. Andreju se izteka še zadnja ura Slovenske planinske poti ????????Na zadnji točki ga pričakujemo že okoli 22. ure!! Greeeeeeemmooooooo Andrej!!!!! Krško je s tabo, Posavje je s tabo in Slovenija je s tabo v teh zadnjih kilometrih najlepše in najtežje preizkušnje!!!"

Kot kaže je takšno bodrenje obrodilo sadove, saj Andrej premaknil meje mogočega. Kapo dol!

Danes sprejem v
Krškem
Danes ob 18. uri Andreju pripravljajo sprejem v ŠTIBLC BAR-u v Krškem (pri pošti - levi breg Save).

"Pokažimo, da znamo tudi v Posavju združiti moči in podpreti športni duh, ki ga je Andrej izkazal z neverjetnim dosežkom! Vabljeni na skupinski aplavz in druženje z Andrejem," so sporočili iz Andrejeve ekipe.

Pogovor z Andrejem Martinčičem