Sara Isakovič 5 Svet24.si

Sara Isakovič: "Otroci so anksiozni, ogromno je ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Suzana Perman Njena.si

Slovenska voditeljica se je poslovila z malih ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Zabavno London

Elton John pozval oboževalce k bojkotu njegovega koncerta

Piše: Dnevnik

Čas objave:
19.12.2015 11:46

Pevec Elton John je svoje oboževalce pozval, naj raje ne pridejo na koncert, kot pa da bi plačali za vstopnico več kot 122 evrov, kar je najvišja cena vstopnice za njegove koncerte v letu 2016, piše Dnevnik.

»Raje imam prazne sedeže v dvorani, kot pa da podpiram preprodajalce,« je dejal za BBC, na svoji spletni strani piše Dnevnik. Kljub temu da so njegovi koncerti za prihodnje leto razprodani, se na spletnih straneh za prodajo vstopnic pojavljajo vstopnice po ceni tudi do 400 evrov.
Preprodajalci namreč ob začetku prodaje na portalih s posebnimi računalniškimi programi v nekaj sekundah kupijo tisoče vstopnic po uradni ceni, nato pa jih na istih portalih prodajajo po višji ceni.
Poleg Eltona Johna so glas proti preprodajalcem dvignili tudi drugi glasbeniki. Skupina Coldplay je objavila javno pismo, ki poziva britansko vlado, naj regulira prodajo vstopnic. Prepričani so, da je to izkoriščanje celotne glasbene industrije in ropanje oboževalcev. Eltona Johna so podprli tudi Noel Gallagher, Radiohead in Blur, ki so v skupni izjavi dejali, da je »nevzdržno, da je desettisoče oboževalcev oropanih zaradi preprodajalcev«. Bivši pevec Oasis je celo prepričan, da se bo to nadaljevalo, dokler bo zakonito preprodajati vstopnice po višji ceni z izgovorom, da je to zakon ponudbe in povpraševanja. Zato je prepričan, da mora to urediti vlada. Poleg vstopnic za koncerte naj bi preučili tudi preprodajo vstopnic za športne dogodke.