kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Zabavno Zagreb

Arsen Dedić v kritičnem stanju v bolnišnici

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
31.07.2015 18:59

Znani hrvaški glasbenik in pesnik Arsen Dedić je na intenzivni negi v kliničnem centru v Zagrebu, kjer so ga v sredo sprejeli zaradi sepse po nedavni operaciji kolka. Dedić je dovzetnejši za različne infekcije, potem ko so mu leta 2004 v Padovi v Italiji presadili jetra. Kot so neuradno obvestili v Zagrebu, je Dedićevo zdravstveno stanje kritično.

(Foto: wikipedia)

Dedića so v sredo sprejeli na intenzivno nego v nezavestnem stanju. Njegova soproga, tudi znana hrvaška pevka Gabi Novak, ni želela razkriti podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju.

Mediji dodajajo, da se zdravniki še niso odločili za operacijo, čeprav so ugotovili, da je vir okužbe v nogi ter da gre za zaplet po vstavitvi umetnega kolka pred dvema tednoma v bolnišnici v Krapinskih Toplicah.

Poseg so opravili brez zapletov in zdravniki so predvidevali, da bo znani hrvaški glasbenik okreval čez dva meseca. Dedić se je po operaciji že pojavljal v medijih, je pa medtem odpovedal nekaj nastopov, ki so bili napovedani septembra in oktobra. Do resnih zdravstvenih zapletov je prišlo v začetku tedna, potem ko je glasbenik že okreval doma.


Najprej so pomislili, da gre za možgansko kap, ker ni mogel govoriti, nato pa so ugotovili, da je njegovo zdravje v nevarnosti zaradi sepse, so še poročali hrvaški mediji. Dedić je imel v zadnjem letu in pol težave s kolkom, ki so bile posledice padca.

Po operaciji jeter v Padovi je moral glasbenik redno jemati zdravila, ki zmanjšujejo imunski odziv telesa, kar je verjetno prispevalo k infekciji, ki ga je po vsem sodeč pripeljala v kritično stanje, ugibajo hrvaški mediji.

Dedić je v sredo praznoval 77. rojstni dan.