voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Zabavno Brez opisa

A&F: ˝En godec nam gode˝ navdušuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.03.2017 10:09

V Ljudskem domu Šentvid nad Ljubljano so v februarju pripravili premiero gledališko-glasbene predstave o življenju in delu Lojzeta Slaka z naslovom "En godec nam gode". Tej je poleg predpremiere sledilo še osem ponovitev.

Besedilo za predstavo, ki je nastala po istoimenski knjigi Ivana Sivca, je napisal Roman Končar, režiral pa Brane Kopač, tudi predsednik društva Blaž Potočnikova čitalnica, znotraj katerega deluje Teater Šentviški, ki je predstavo postavil na ogled. Kopač je izrazil veselje nad prvo serijo predstav ter se v imenu društva zahvaljuje vsem igralcem, sodelavcem, urednikom in medijskim hišam, obiskovalcem in vsem sponzorjem, da je prišlo do realizacije predstave in da je informacija o njej prišla do ljudi. "V soboto je bila v Ljudskem domu v Šentvidu deseta ponovitev naše predstave "En godec nam gode". Dejstvo, da se je glas o glasbeno-gledališki predstavitvi življenjske poti kralja polk in valčkov Lojzeta Slaka tako hitro razširil med ljudi, me navdaja s prepričanjem, da je bila naša odločitev, da to predstavo »na ogled postavimo«, več kot upravičena. Sam sem od prvega branja scenarija verjel v projekt, prepričan sem bil, da bo to uspešnica. Lojze Slak je namreč s svojo glasbo tako zelo zaznamoval dobršen del naše preteklosti, da se vsi, ki smo živeli v njegovi dobi, z nostalgijo spominjamo njegovih melodij, od katerih so mnoge ponarodele in postale del slovenske narodne identitete," je zapisal Kopač in spomnil, da je dramska uprizoritev glasbene poti velikana slovenske narodno-zabavne glasbe v izvedbi amaterskih igralcev in pevcev, ki so suvereno odigrali vsak svojo vlogo, privabila zelo veliko gledalcev.

"S ponosom lahko povem, da je bila tako premiera kot vseh devet ponovitev popolnoma razprodanih. Vznesenost in radostni obrazi publike, ki je vsakokrat v stoječih ovacijah navdušeno prepevala V dolini tihi, je nastopajočim dala potrditev, da se je za ta trenutek splačalo vložiti toliko vaj in trdega dela. Kot ekipa smo našli v sebi notranji imperativ za delovanje. In to je poklon našemu sokrajanu, velikanu slovenske glasbe, vrhunskemu virtuozu na diatonični harmoniki, ki je s svojim delom pustil neizbrisen pečat v slovenskem glasbenem prostoru," je poudaril Kopač.

Nadškof Zore o predstavi: