goreči avto Svet24.si

Udeleženca dirke po avtocesti zgorela v svojem ...

Carlos_X_de_Francia_(François_Gérard) Svet24.si

Nad Novo Gorico počiva edini francoski kralj, ...

4bb58d06-ff38-464d-b974-1606991d635c Necenzurirano

Hrvaški naskok na zdravstvo: kupili kliniko ...

sds trstenjakova prostori pl Reporter.si

To so novi prostori, ki jih je Janša kupil za SDS...

Elšnik Delius Ekipa24.si

Razkrivamo: Vodstvo Olimpije prižgalo rdečo ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

roglic Ekipa24.si

Roglič z zlomljenim vretencem, iz Nemčije pa ...

Urh pa Kaf Novo mesto

V SRCU - VIKENDA - DOLENJSKE

Piše: RK

Čas objave:
07.05.2024 09:52

Na radiu Krka smo z majem začeli novo poglavje v naši edinstveni dolenjski zgodbi. Vsak ponedeljek zjutraj se bomo nasmejali vikendu, ki je minil in se veselili novega, ki prihaja. Za pravo dolenjsko debato bosta poskrbela Urh pa Kaf!

Urh pa Kaf sta dva preprosta fanta iz osrčja prelepe Dolenjske. Zase pravita, da se dopolnjujeta kot jing in jang, kot cviček in radenska, kot bk pa štrk.  

Tudi na radiu Krka se strinjamo, da dolenjski patriotizem, ki ga gojita Urh pa Kaf, enostavno ne sme izumreti."V nasprotnem primeru se zna zgoditi, da vam bo ‘u nograd pršla balejzn’, vino pa bo ostalo nepopito,"pravita Urh pa Kaf, ki svet izboljšujeta iz dneva v dan.

Kako bi se predstavila?
"Urh kot spreten gams poskakuje po griču med trtami, mnogokrat se mu je že zgodilo, da se je ujel v labirintu, ki mu bi v naših koncih rekli kar keudr. Tam prideluje vino in svoje goste vedno postreže z ljubeznijo. Njegova vizualna podoba opozarja na pripravljenost okvare Tomo Vinkoviča, vsaka roka po en kardan, če crkne, prime pa gre. Preprosto in enostavno, ravno tako kot Urh. Kaf je najbolj international Dolenjc na svetu. Povsod ga je dovolj, doma pa nič. Za vikende ga lahko najdete za harmoniko ali klaviaturami, med tednom pa tiska majice. Se spomnite pravljice Kdo je napravil Vidku srajčico? Kaf jo je." 

Tako pravi nov uigran, predvem pa dolenjski dvojec, ki ga boste odslej lahko poslušali vsak ponedeljek zjutraj na radiu Krka.