princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

natalija-bratkovič, kmetija-2023 Njena.si

Po Kmetiji voditeljica opravlja tudi to delo

luka doncic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Luka Dončić je dobil denarno kazen ...

Šport

Znani so novi državni prvaki v paranamiznem tenisu

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 07:42

V športnem centru Livada v Novem mestu je minulo v soboto potekalo Državno prvenstvo v paranamiznem tenisu, ki sta ga pripravila Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto.

Slednji so bili v vlogi gostitelja že peto leto zapored, kar je na otvoritveni slovesnosti navdušeno izpostavil tudi podžupan MO Novo mesto Boštjan Grobler.

»V ŠD SU sledimo zastavljenim ciljem in viziji, ki ves čas poudarja pomen športa za vse generacije in pozornost namenja tudi športnikom invalidom. Na prvenstvu so tudi letos sodelovali mladi Novomeščani, seveda pa smo ponosni, da smo kot organizator tudi tokrat tekmovanje izpeljali brezhibno in da smo s strani tekmovalcev in tekmovalk iz vse Slovenije zaznali tako veliko željo po dobrih igrah,« poudarjajo organizatorji.

Tekmovalce in tekmovalke, njihove trenerje, spremljevalce in navijače je nagovoril tudi Žiga Kobaševič, strokovni sodelavec Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskega komiteja, uradno otvoritev turnirja pa so popestrile plesalke Plesnega studia Novo mesto.

Državni prvaki v posameznih kategorijah so postali v ženski konkurenci Andreja Dolinar, Karin Praček, Milana Krmelj – slednja je slavila tudi v konkurenci »Open«, pri moških pa so po posameznih kategorijah zmago slavili Peter Jereb, Edi Ravnjak, Tomaž Rabuzin, Luka Trtnik, Alen Bećirevič, Uroš Breznikar, Vladimir Deželak in Boris Govednik. V konkurenci »Open« je zmagal Luka Trtnik.