minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Alex Volasko in njegova Lara Njena.si

Alex Volasko razkril, kako je spoznal svojo Laro

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Šport Barcelona

Zmaga Barce in Reala

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
03.11.2012 22:57

Današnji krog španskega nogometnega prvenstva je poskrbel za dva rekorda. Katalonski velikan Barcelona je z deveto zmago v desetih krogih poskrbel za najboljši začetek sezone v zgodovini lige, trener njihovih večnih tekmecev iz Madrida Jose Mourinho pa je najhitreje doslej prišel do 100. zmage Reala.

Barcelona je premagala Celto s 3:1; na igrišču na Camp Nouu je bil tudi sveži očka Lionel Messi, ki pa se ni vpisal med strelce. Navijači blaugrane so onemeli nekaj minut pred koncem tekme, ko se je argentinski zvezdnik znašel na tleh in se prijel za koleno, a poškodba ni bila hujša.

Barcelona ima po desetem krogu že 28 točk za devet zmag in en neodločen izid. A rdeče-modri so zmago plačali tudi s poškodbo branilca Adriana, ki se je pridružil četi soigralcev na bolniški, zaradi natrgane stegenske mišice bo odsoten tri tedne.

V večerni tekmi se je rekorda razveselil še Mourinho. Portugalec na klopi Reala je zanesljivo premagal Zaragozo s 4:0. Strateg Jose Mourniho se je v 133. tekmi, odkar vodi Madridčane, razveselil stote zmage, kar je najhitreje dosežena stotica kateregakoli trenerja tega kluba v zgodovini.