alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Suzana Perman Njena.si

Slovenska voditeljica se je poslovila z malih ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Šport Poznanj

Žagar do tretje zmage v SP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.08.2015 08:20

Slovenski speedwayist Matej Žagar je dirko za svetovno prvenstvo, veliko nagrado Poljske v Gorzowu, končal na prvem mestu, čeprav je v rednem delu dirke, v 18. vožnji, grdo padel in končal v zaščitnih ogradah. Nekaj minut je kazalo, da ne bo več dirkal. To je Žagarjeva tretja zmaga v svetovnem prvenstvu.

Drugi je bil Američan Greg Hancock, tretji Britanec Tai Woffinden, četrti domačin Bartosz Zmarzlik.

Žagar je v 18. vožnji trčil z Dancem Nickijem Pedersenom, oba pa sta končala v zaščitni ogradi. Zadnji ni mogel nadaljevati, Žagarja pa so odpeljali na zdravniški pregled - sprva je kazalo, da Slovenec ne bo več dirkal - vendar se je po nekaj minutah vrnil na stezo in oddirkal ponovljeno dirko do konca, v polfinale pa se je prebil kot tretji. V polfinalu se je naprej prebil za Hancockom, drugo mesto pa je ubranil v zadnjih metrih. V finalu se je prebil na prvo mesto, ki ga ni več izpustil iz rok.

"Bilo je posebno, težko. To je vesel dan zame in za navijače, tudi za svet speedwaya. Zadnji tedni so bili zame težki," so bile prve besede Žagarja po zmagi.


"Za mano je težek večer. Srečen sem, da padec ni pustil posledic. To bom preveril kasneje. Speedway je krut šport, lahko si na napačnem mestu ... Sranje se dogaja," je na novinarski konferenci povedal Žagar.

Žagar je pred naslednjo postajo SP, ta bo 12. septembra v Krškem, osvojil novih 16 točk, kar ga uvršča na četrto mesto v svetovnem prvenstvu. Po osmih letošnjih preizkušnjah ima na računu 81 točk, tretji Hancock ima eno več, drugi Pedersen je pri 85, vodilni Woffinden pa jih ima 109. "Končno imamo dirko nazaj. Nazadnje tam nisem bil srečen. Vesel sem, da se vračamo v Slovenijo. Upam, da bo šlo dobro," pa je o naslednjem testu dejal Slovenec.

Žagar je pred včerajšnjo tekmo zmagal že lani na Finskem in letos v Varšavi.