tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Šport

Zadnjo domačo tekmo v sezoni zaključili z zmago

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2024 08:16

Rokometaši Krke so se z zmago poslovili od zvestih navijačev, potem ko so v predzadnjem, 25. krogu lige NLB premagali Slovenj Gradec z 31:26 (16:12). Za varovanci trenerja Mirka Skoka je bila to zadnja domača tekma, na kateri so se od zelenega dresa poslovili Žiga Bradeško, ki je za MRK KRKA igral zadnje tri sezone, po enajstih sezonah igranja v domačem klubu Marko Majstorović ter vratar Blaž Brajer, ki je bil dolenjskemu prvoligašu zvest zadnjih petnajst sezon.

Sicer pa današnji obračun Krke in Slovenj Gradca krog pred koncem sezone ni imel posebej visokega tekmovalnega naboja, saj ekipi nista mogli več napredovati po lestvici. Četrtouvrščeni Novomeščani pa so pred zvestimi navijači vendarle upravičili vlogo favorita in ugnali koroško ekipo, ki bo letošnjo sezono sklenila na osmem mestu. Krkaši so takoj prevzeli pobudo, si hitro priigrali tudi šest golov prednosti (8:2), podoben naskok pa držali večji del polčasa, je pa uspelo Korošcem prepoloviti zaostanek v 25. minuti, Dolenjci pa so na glavni odmor vseeno nesli štiri zadetke naskoka.

Gostje so silovito začeli drugi polčas in se po dveh minutah približali le na zadetek, Miha Štaleker je v 34. minuti izid tudi poravnal na 16:16. Nadaljevanje je bilo izenačeno, a po izidu 21:21 so krkaši dosegli tri zaporedne zadetke in se spet oddaljili. Devet minut pred koncem je bila prednost znova pet golov, kar je bilo dovolj za mirno končnico. Veljko Stanojević je bil z osmimi goli najboljši pri Krki, Uroš Štumpfl pa s sedmimi pri Slovenj Gradcu. Krka bo v zadnjem krogu danes teden gostovala v Kopru, Slovenj Gradec pa bo gostil Urbanscape Loko.

Izjave po tekmi:

Leon Rašo, igralec MRK KRKA: » Zagotovo smo to zadnjo tekmo odigrali na zmago. Tekmo so sicer dobro odprli, pojavilo pa se je tudi nekaj črnih minut, a smo se uspeli zbrati in tekmo zmagovito pripeljali h koncu.«

Žiga Lesjak, trener RK Slovenj Gradec:« Čestitke Krki za današnjo zmago. Njim je zmaga veliko pomenila, za nas pa ni imela nobenega pomena več. Mi smo se pred tekmo odločili, da gremo odigrati svoj maksimum, a smo imeli v igri nekaj padcev, hkrati pa smo Krko vse do konca držali v negotovosti.«

MRK Krka: Brajer, Blaževič, Bradeško, Majstorović 5 (1), Rašo 3, Ščuka, Vukić 4, Stanojević 8, Rašo 2, Zajc 1, Nikolić 3, Lavrič, Kukman, Matko 1, Derganc, Horvat 4.

Slovenj Gradec: Leben, Marković, Smolnikar, Cvetko 2, Milenković 4 (3), Štaleker 5, Karlaš 1, Pikl, Kotar 4, Svečko, Pandev 1, Saleznik, Štumpfl 7 (4), Vovk, Jankovskij 2.

Sedemmetrovke: Krka 2 (1), Slovenj Gradec 10 (7).

Izključitve: Krka 6, Slovenj Gradec 4 minute.

Rdeča kartona: Lavrič (42.), Svečko (56.).