plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Mojca Čebulj, Raay Njena.si

Raay prvič v življenju na odru stal z materjo

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Šport

Zadnja etapa Nizozemcu Jasperju Haestu, Tilen Finkšt petnajsti

Piše: R.K.

Čas objave:
18.09.2022 10:21

Nizozemec Jasper Haest (VolkerWessels Cycling Team) je nekoliko presenetljivo osvojil zadnjo etapo letošnje 66. Dirke po Slovaški. S klubskim kolegom in rojakom Petrom Schultingom, ki je bil drugi, sta bila uspešna v begu in glavnina je bila 13 sekund prepočasna, da bi ju ujela. Danec Michael Morkov (Quick-Step Alpha Vinyl Team), ki je bil najmočnejši v sprintu glavnine, je osvojil tretje mesto. Tilen Finkšt je bil naš najboljši, zasedel je 15. mesto.

Rumeno majico je uspel obdržati Čeh Josef Černy (Quick-Step Alpha Vinyl Team), pred klubskim kolegom, Belgijcem Maurijem Vansevenantom in Nizozemcem Koenom Bouwmanom (Jumbo Visma) je imel na koncu 6 sekund prednosti. Najvišje od naših je bil Gal Glivar na 29. mestu (+ 5:03 min).

Belo majico, najboljšega mladega kolesarja na dirki je osvojil Irec Archie Ryan (Jumbo Visma), Gal Glivar je bil v tej razvrstitvi deveti, še boljši šesti, pa je bil v točkovanju za najboljšega gorskega kolesarja, v katerem je pikčasto majico premočno osvojil Italijan Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa).