alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Ljubljana

Začenja se državno prvenstvo v rokometu

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.09.2015 10:19

Danes se začenja državno prvenstvo v rokometu, premierna tekma v sezoni 2015/16 v 1. NLB Leasing ligi pa bo v ljubljanski dvorani Kodeljevo, kjer se bosta ob 18.30 pomerila Slovan in Celje Pivovarna Laško. Naslov državnega prvaka brani celjska ekipa, ki je pred dnevi v Portorožu osvojila slovenski superpokal.

(foto: facebook)

V elitni slovenski ligi bodo nastopile naslednje ekipe: Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Trimo Trebnje, Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Jeruzalem Ormož, Slovenj Gradec 2011, Krka, Slovan, Istrabenz Plini Izola, Sevnica, Koper 2013 in Dobova.

V sezoni 2015/16 bo 14 klubov najprej igralo redni del tekmovanja s 26 krogi, najboljših šest pa se bo uvrstilo v končnico za prvaka. Vse ekipe bodo prenesle točke v končnico, kjer se bo igralo po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh. Ostalih osem klubov bo po rednem delu zaključilo prvoligaško tekmovanje.

Pari uvodnega kroga so - danes, 4. september: Slovan - Celje Pivovarna Laško; sobota, 5. september: Slovenj Gradec 2011 - Urbanscape Loka, Koper 2013 - Trimo Trebnje, Jeruzalem Ormož - Maribor Branik, Ribnica - Dobova, Krka - Istrabenz plini Izola in Sevnica - Gorenje Velenje.