Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Z dirke Beograd – Banja Luka prinesli 70 točk za svetovno kolesarsko lestvico

Piše: R.K.

Čas objave:
18.04.2022 10:49

Včeraj se je v Banja Luki končala vse bolj uveljavljena kolesarska dirka Beograd – Banja Luka, na kateri je po preobratu v zadnji etapi slavil Poljak Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze Serce Polski). Tilen Finkšt in Žiga Horvat sta končala na sedmem in osmem mestu.

Zadnjo, 154,5 km dolgo etapo od Dervente do Banja Luke je dobil Belgijec Andreas Goeman (Tarteletto-Isorex). V skupini 25 kolesarjev, ki je v cilj prišla v času zmagovalca, so bili štirje Adriaši, David Per je bil 9., Žiga Horvat 10., Kristjan Hočevar 16. In Aljaž Jarc 18.

V skupnem seštevku petdnevne dirke je bil najboljši Poljak Kaczmarek, Tilen Finkšt je bil 7., Žiga Horvat 8., David Per pa 15. Finkšt je tako osvojil 35 UCI točk, Horvat 30 in Per 10 (5 za skupno uvrstitev in 5 za 2. mesto v Prijedorju).
Ostali naši so končali, Kristjan Hočevar na 34. mestu, Aljaž Jarc na 35. mestu, Viktor Filutas je bil 67., Jaka Špoljar pa 73. Dirko je končalo 119 kolesarjev.
Med ekipami je slavila belgijska Tarteletto-Isorex, druga je bila HRE Mazowsze Serce Polski, na tretje mesto pa je z osmega, po izvrstnem ekipnem nastopu v zadnji etapi, skočila Adria Mobil.

Športni direktor Marko Kump: »Zadnja etapa je bila izredno zahtevna zaradi vetra, že takoj po startu je bilo jasno, da bodo Poljaki napadali, saj so si želeli nazaj dobiti rumeno majico. Naša ekipa, ki je bila spredaj, je proti koncu poskušala z napadi, vendar je bilo kmalu jasno, da bo o zmagovalcu odločal sprint. Stavili smo na Tilna Finkšta, ki pa je v zadnjem ovinku pred ciljno ravnino padel, tako da smo imeli v zaključku tudi precej smole.«