Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Izola

Z afero Triestina povezana tudi NK Izola

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.02.2013 10:30

Nogometni klub Triestina iz Trsta pretresa afera, s katero je, kot so ugotovili preiskovalci povezana tudi NK Izola, slovenski tretjeligaš.

Iz italijanskega kluba je bilo v zadnjih letih prenakazano 4 milijone evrov, od tega 900.000 leta 2007 v slovenski klub, kje je ta denar končal, pa se ne ve, poroča spletna stran regionalobala.si.

Triestina naj bi leta 2007 preko MNK Izole kupila Thierry Audela, Nicolasa Desenclosa in Michela Ornecka za skupno vrednost 900.000 evrov. Nogometaši so prišli iz uveljavljenih francoskih nogometnih klubov, kot so Montpellier, Monaco in Auxerre. Triestina bi morala dejansko njim plačati transfer za prestop, vendar so s trikom izvedli najprej prestop v tedaj amaterski nogometni klub, ki se je boril za preživetje v nižjih ligah.

Kot piše spletna stran, je postopek prehoda igralcev iz enega kluba v drugega in iz ene države v drugo precej bolj zapleten. Moštvo, ki kupuje igralca, mora namreč imeti certifikat, ki mu ga izda nogometna zveza, iz katere igralec prihaja, obstaja le možnost internega certifikata, ki se izda za določeno obdobje, v katerem pa je v vsakem primeru treba pridobiti omenjeni certifikat (v tem primeru Francoske nogometne zveze).


Prva dva sta dejansko imela pogodbi sklenjeni z Izolani do leta 2009 in bila prijavljena na NZS. Predsednik upravnega odbora izolskega tretjeligaša je bil v tistem času Aleš Milanič. Desenclosa je kupila Triestina skupaj z Interjem iz Milana, tako da je bil igralec v solastništvu obeh klubov, kasneje je igral v Belgiji in francoskih nižjeligaših. Audel pa je imel malce boljšo kariero v Pisi in San Marinu.

Triestina je sicer v stečajnem postopku.