Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Rogaška Slatina

Visoka zmaga z Rogaško

Piše: STA

Čas objave:
23.12.2021 08:21

Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Nova KBM premagali Rogaško s 95:65 (20:24, 46:33, 69:54).

Košarkarji Krke tudi po gostovanju v Rogaški Slatini ostajajo vodilna ekipa lige Nova KBM. Zmage niti za trenutek niso postavili pod vprašaj, saj so že ob odmoru imeli zajetno prednost, ki so jo z 49 doseženimi točkami v nadaljevanju zlahka ubranili.

Krka je edini poraz doživela pred več kot mesecem v Domžalah, Rogaška pa se je po dveh uspehih na zadnjih treh tekmah srečala z realnostjo in klonila osmič v sezoni.

Rok Stipčević je z 21 točkami (met 5:9, 6 skokov, 5 podaj) dosegel svoje povprečje v ligi Nova KBM in ostaja med vodilnimi strelci v DP, najboljšo predstavo v dresu Krke pa je prikazal Adonis Michael Thomas, ki je zbral 26 točk ob metu 9:16 (trojke 4:6). Tako Stipčević kot Thomas sta imela statistični indeks 28. Pri domačih je bil prvi strelec Petar Vujačić z 18 točkami, najvišji indeks pa je imel Ronald Eugene Jackson, ki je ob 13 skokih dosegel enajst točk.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Adonis Thomas 26


Največ skokov: Jan Kosi in Jakov Stipaničev 7
Največ asistenc: Rok Stipčević 5
Največ pridobljenih žog: T. J. Gibbs in Rok Stipčević 2
Najkoristnejša igralca (indeks učinkovitosti): Rok Stipčević in Adonis Thomas 28

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Čestitke igralcem za zmago. Lahko rečem, da so glede na to, da je bil Kosi bolan in pred tekmo ni treniral ter da smo bili brez Macure, Stergarja in Frencha, odigrali zelo solidno in pametno. Nekajkrat smo naredili napake po njihovem menjavanju obramb, generalno pa smo bili zelo dobro osredotočeni. Se pa vidi, da rabimo še čas za uigravanje tako v napadu kot v obrambi. Čestitke tudi Rogaški za korektno tekmo.«


Krkaši imajo v ligi Nova KBM deset zmag in en poraz, prihodnja tekma pa jih čaka v sredo, 29. decembra, ko bodo v zaostali tekmo 10. kroga gostovali pri Zlatorogu v Laškem. Še prej pa jih v nedeljo, 26. decembra, čaka domača tekma AdmiralBet ABA lige z Igokeo.