plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

1696960652-172a6180-1696960549854 Necenzurirano

Ameriška klofuta Brodnjaku: glasovali proti ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

nada-zorec, kmetija-2023 Njena.si

Kmetija: Nadi prekipelo, razočarana sama ...

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

Šport Novo mesto, Ljubljana

VIDEO: Gladiatorji prihajajo!

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.10.2012 10:42

Deček, ki je postal borec. Borec, ki je postal gladiator. Gladiator, ki se je zoperstavil najboljšim. Osupljiva zgodba! Ampak sedaj ljudi zanima kako se ta zgodba konča. Samo veličasten zaključek bo zadostoval. In kaj je lahko bolj veličastnega kot spopasti se za glavno nagrado, 2. decembra, v tivolski areni?

Resničnosti šov Enfusion je pred koncem svoje tretje sezone, ki se tokrat odvija v kategoriji do 85 kilogramov. V preizkušnjo se je podalo 18 gladiatorjev, sedaj pa so ostali le štirje najmočnejši. Štirje, ki so preživeli test Ohridskega amfiteatra in se uvrstili v veliki finale, finale, ki ga bo gostila Slovenija, natančneje ljubljanska Hala Tivoli. To so: trenutno najboljši borec na svetu v tej kategoriji, Armenec Sahak Hak Parparyan, visokosamozavestni in že nekaj časa nepremagljivi Američan Andrew Tate (nanizal je 18 zaporednih zmag, vse z knockoutom), izjemno nevarni Škot Ritchie Hawking kot največje presenečenje šova ter nihče drug kot naš najboljši in najtrofejnejši tajski boksar Franci Grajš.

Franci, ki je na poti do velikega finala s knockoutom v 2. rundi ustavil Belgijca Michaela Kongola in kasneje premagal še enega izmed glavnih favoritov Wendella Roche-ja, se bo v prvem dvoboju velikega finala pomeril prav z najboljšim. Čaka ga Armenec Parparyan. Na drugi strani se bosta spopadla Tate in Hawking. Po dvobojih bo bolelo, oteklo, borci bodo lovili sapo, a preizkušnje ne bo konec. Zmagovalca polfinalnih dvobojev bosta morala v ring ponovno vstopiti še isti večer in zmagal bo tisti, ki bo imel večjo lakoto, večjo željo in večjo moč vizije.

Čeprav se bo vse vrtelo okrog štirih zvezd večera, pa ne bo nič manj zanimivo v ostalih dvobojih, ki bodo obogatili večerni program. V času bivanja na Ohridu so bili borci razdeljeni v štiri skupine pod poveljstvom štirih ženskih kapetank. To so Američanka Lindsay Scheer, Britanka Lucy Payne, Nizozemka Denise Kielholtz in Maročanka Chajmaa Bellakhal. Gre seveda za izkušene borke, ki spadajo v sam vrh kategorije do 60 kilogramov. Katera je najboljša pa bomo videli v turnirju ženske četverice.

Seveda, Franci Grajš ni edini slovenski borec, ki bo nastopil v tem večeru gladatorskih spopadov. Eden najtrofejnejših Slovencev Jasmin Bečirović prihaja v Tivoli po maščevanje. Pred tremi leti je v Milanu tesno izgubil proti Wendellu Roche-ju, sedaj pa ima priložnost dokazati, da je od temnopoltega Nizozemca boljši in da je bil poraz leta 2009 zgolj plod slabe sodniške odločitve. Poleg Jasmina pa bodo med »štiri vogale« stopili tudi Mirko Vorkapić, Tadej Toplak in Gregor Smole.

Največja svetovna organizacija Glory, pod okriljem katere poteka tudi šov Enfusion, je pustila gladiatorjem, da si izborijo čast. Seveda, čast pripada le izbranim, vse ostalo so sence in prah.

Uvodni dvoboji:
Mirko Vorkapić

Gregor Smole
Tadej Toplak

Spored glavnega dela:
1) Chajmaa Bellakhal (Mar) vs Lucy Payne (ANG)
2) Denise Kielholtz(NZ) vs Lindsay Scheer (ZDA)
3) Andrew Tate (ZDA) vs Ritchie Hocking (ŠKO)
4) Franci Grajš (SLO) vs Sahak Parparyan (ARM)
5) Wendell Roche (NZ) vs Jasmin Bečirović (SLO)
6) žensko finale
7) Moško finale

Enfusion 3 Finals_ Trial of Gladiators GREGOR SMOLE.flv