kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

V reprezentančnem dresu pet Krkašev

Piše: MRK Krka

Čas objave:
13.03.2022 12:13

Prihodnji teden se obeta pester program moških reprezentanc v mlajših kategorijah.

"V Moškem rokometnem klubu Krka smo izredno ponosni, saj se bo iz našega kluba reprezentančnih obveznostih udeležilo pet rokometašev," sporočajo iz MRK Krka.

Trener moške kadetske reprezentance Sandi Markl je na tokratni seznam med drugim uvrstil Naceta Zajca in Luko Muhiča. Reprezentanti se bodo že jutri zjutraj odpravili v Ormož, kjer bodo opravili štiri treninge, v sredo popoldne pa jih bo pot vodila v madžarski Balatonboglar, kjer bodo v naslednjih treh dneh sodelovali na močnem turnirju. Poleg reprezentance Slovenije in Madžarske, bosta sodelovali še reprezentanci Portugalske in Hrvaške.

Izjavi udeležencev moške kadetske reprezentance:
Nace Zajc: “Povabilo v reprezentanco je odraz trdega dela in dobro odigranih tekem skozi celotno sezono. Mislim, da ima velik pomen pri vpoklicu tudi dobra predstava na zadnji tekmi z Avstrijo. Od turnirja pričakujem eno super, novo izkušnjo, ker se s to ekipo še nismo udeležili nobenega turnirja. Mislim, da se bo vsaka tekma igrala na nož do zadnje minute, zato verjamem, da se bomo s fanti borili za vsak centimeter na igrišču. Prepričan sem, da lahko v ekipo doprinesem dosti sproščenosti, ker se vsi dobro razumemo, v igro pa lahko vnesem veliko hitrosti, svežine in pa organizacije.”
Luka Muhič: “Mislim, da sem se na prejšnih reprezentančnih povabilih dobro izkazal. Od turnirja pričakujem, da se s svojimi soigralci dobro ujamemo in zmagamo. Mislim, da lahko svoji ekipi prinesem veliko pomoči tako v obrambi kot napadu za kakšno zmago na tekmi.”

Reprezentančne akcije in turnirja, ki bo potekal v Poreču na Hrvaškem, se bo na povabilo trenerja moške mladinske reprezentance Saše Prapotnika udeležil tudi vratar Žan Rauh. Rokometaši se bodo zbrali v sredo, 16. marca v Izoli, kjer bodo opravili krajše, dvodnevne priprave. V petek popoldne bodo odšli v Poreč, kjer bodo odigrali tekmo s Hrvati, v soboto pa sledita še tekmi z gostitelji in reprezentanco Egipta. “Povabila na omenjeni turnir sem bil vesel, upravičil pa sem ga s tem, ker sem vesten špornik in uživam v vsem, kar je povezano z rokometom. Od turnirja pričakujem visok nivo rokometa. Igramo proti vrstnikom iz Hrvaške in Egipta, in so po mojem mnenju zelo nadarjene ekipe. Iz tekem bom, kot vedno odnesel veliko izkušenj in občutek višjega nivoja rokometa”, je pred odhodom na turnir povedal vratar Žan Rauh.

Poleg mladinske in kadetske reprezentance, bo aktivna tudi moška reprezentanca mlajših kadetov (letnika 2006 in mlajših). Dres omenjene reprezentance bosta oblekla tudi Jakob Ščuka in Gal Drnovšek, ki sta se vabilu trenerja Janija Klemenčiča z veseljem odzvala. Omenjena reprezentanca bo v četrtek, 17. marca v jutranjih urah odpotovala v Szeget na Madžarskem, kjer bo z izbrano vrsto Madžarske opravila tri trening tekme.

Izjavi udeležencev moške reprezentance mlajših kadetov:
Jakob Ščuka: “Menim, da sem prišel do tu predvsem z dobro igro. Pričakujem napete tekme, saj vem, da se bosta obe strani potrudili po najboljših močeh. Pokazal bom vse kar znam in odigral po svojih najboljših močeh.. Želim si, da na turnirju ne bo prišlo do nobenih poškodb.”


Gal Drnovšek: “Zelo sem vesel, da sem dobil vabilo na ta turnir. Menim, da se je moj dolgoletni trud izplačal in da sem lahko pokazal svoje sposobnosti predstavnikom reprezentance, ki so me povabili v ekipo, saj bom prvič sodeloval na tovrstnih tekmah. Zame bo to lepa izkušnja in priložnost, da si naberem novih znanj in izkušenj. V domačem okolju sem se s pomočjo trenerjev in ekipe zelo dobro pripravil, da bom branil naša vrata. Nameravam narediti vse, kar je v moji moči, da se bomo na koncu veselili zmag na Madžarskem.”

Vsem rokometašem bodo omenjene priprave in tekme služile za dodatno znanje, poleg tega pa bodo še utrdili prijateljske vezi med sovrstniki.