Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

V Novo mesto prihaja Crvena zvezda

Piše: R.K.

Čas objave:
11.12.2021 06:24

Košarkarji Krke v 11. krogu AdmiralBet ABA lige danes ob 17. uri gostijo aktualne prvake in vodilno moštvo na lestvici Crveno zvezdo.

Beograjčani imajo v ABA ligi samo en poraz, in sicer izpred dveh mesecev, ko so izgubili z Igokeo v gosteh. Zelo dobro pa igrajo tudi v Evroligi, kjer imajo šest zmag in osem porazov, na zadnji tekmi v četrtek pa so doma ugnali Olympiacos. Krka je s Crveno zvezdo odigrala 13 domačih tekem v ABA ligi, dobila pa je štiri, nazadnje pred dobrima dvema letoma, ko je slavila z 79:77.

Na tekmi bomo prvič organizirali tudi Triglav met s sredine, kjer bo nekdo izmed gledalcev, če bo pri metu uspešen, prejel nagrado v vrednosti 5.000 evrov.


Dalibor Damjanović, trener Krke: »Crvena zvezda je renomiran nasprotnik. V AdmiralBet ABA ligi igrajo odlično in so vodilni na lestvici, edini spodrsljaj je bil na gostovanju pri Igokei, ki je izkoristila njihovo utrujenost in takrat še krajšo rotacijo igralcev, saj so tudi oni imeli težave s številnimi poškodbami. Beograjčani premorejo izredno individualno in kolektivno kakovost. Največja kolektivna kakovost je njihova obramba, ki tudi v Evroligi povzroča težave praktično vsem nasprotnikom, pred kratkim pa so bili imenovani tudi za najboljšo obrambno moštvo Evrolige. Tudi v napadu igrajo zelo kolektivno, z veliko rotacijo zelo kakovostnih igralcev, saj lahko vseh 12 igralcev, ki jih trener uvrsti v postavo, igra. Zagotovo nas čaka težka tekma. Mi se ukvarjamo trenutno s svojo igro in z lastnimi problemi. Poskušamo se vrniti k sistemu obrambe z začetka sezone, saj v zadnjem času, kljub temu, da dajemo dokaj veliko število košev, še posebej v slovenski ligi, ne igramo dobro v obrambi. Poskušali bomo to izboljšati in pokazati že na tekmi z Zvezdo. Od fantov ne pričakujem čudežev, bo pa to ena lažjih tekem za nas, saj so Beograjčani favoriti cele lige in njeni večkratni prvaki, imajo pa tudi zelo dobrega trenerja, ki jih odlično vodi in z njimi dela vrhunske rezultate. Hočem samo, da fantje dajo svoj maksimum. Glede na to, da je Zvezda magnet za ljubitelje košarke na teh prostorih in ima veliko navijačev, pričakujem veliko število gledalcev. Vsi so vljudno vabljeni, želim pa si normalne atmosfere in velikega števila tudi naših navijačev, ki nam bi stali ob strani. Že dalj časa imamo kadrovske težave, vprašljiv je tudi nastop Adonisa Thomasa, zato je njihova pomoč s tribun še kako dobrodošla.«


Miha Škedelj, igralec Krke: »Kot vsako leto, lahko tudi letos premagamo nekoga z vrha lestvice. Čaka nas zanimiva tekma, tudi zato, ker bo med tekmo lahko nekdo od gledalcev metal s sredine za 5.000 EUR. Vabim vse, da si pridejo vse skupaj ogledat. Crvena zvezda je moštvo 12 delavcev, ki vsi grizejo eden za drugega. Tudi ko glavnim igralcem ne gre, vskoči nekod namesto njih, zato so trn v peti tudi nasprotnikom v Evroligi. Nevarni so tako pod košem kot na branilskih pozicijah, zato bomo morali dati od sebe čisto vse, kar zmoremo., če jim bomo hoteli parirati.«