tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

doncic Ekipa24.si

Prvič po izgubljenem finalu in povratku v ...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

Šport

Uspešen zaključek petega mini košarkarskega turnirja ŽKK Krka

Piše: R.K.

Čas objave:
10.06.2024 16:25

Minuli petek so v ŽKK Krka izpeljali peti in zaključni mini košarkarski turnir za šolsko leto 2023/2024. Dogodek, ki je potekal v Športni dvorani Marof, je bil namenjen najmlajšim deklicam, ki obiskujejo interesno dejavnost "košarka za deklice" na novomeških in okoliških osnovnih šolah, ter tistim, ki se že udeležujejo klubskih treningov najmlajše tekmovalne selekcije. Turnirja se je udeležilo 24 deklic.

Turnir je tudi tokrat potekal pod sloganom "Her world, her rules" ("Njen svet, njena pravila"), s katerim FIBA Europe spodbuja mlade deklice k aktivnemu treniranju in tekmovanju v košarki. V okviru te promocije so pri izvedbi in motiviranju deklic sodelovali klubski strokovni sodelavci, ki vodijo interesne dejavnosti na šolah ter treninge najmlajših selekcij.

Program turnirja je bil zasnovan tako, da so se deklice naučile pravilnega splošnega in košarkarskega ogrevanja, poleg tekmovanja pa so se tudi učile podpirati in bodriti svoje soigralke. Na tekmah so deklice pokazale velik napredek v znanju in spretnostih, ki so jih pridobile z redno udeležbo na interesnih dejavnostih in turnirjih. Krožki košarke so se v letošnjem šolskem letu izvajali na osnovnih šolah Grm, Drska, Center, Bršljin, Šmihel, Vavta vas in Otočec.

Ker je bil turnir zadnji v letošnji sezoni, deklice zdaj odhajajo na zaslužene počitnice. Ob začetku naslednjega šolskega leta bodo ponovno vabljene k obiskovanju košarkarskih krožkov na osnovnih šolah, mnoge izmed njih pa tudi k treningom najmlajših selekcij ŽKK Krka. S tem jim omogočajo stalen napredek v košarkarskem znanju in razvoj košarkarskih spretnosti.

Po turnirju so se deklicam zahvalili za prisotnost in jih obdarili s sladkim presenečenjem. Posebno veselje je povzročil obisk njihovega trenerja Matjaža Cerkovnika, ki je bil nekaj časa odsoten zaradi bolezni. Za uspešno izvedbo turnirja se zahvaljujejo tudi starejšim igralkam Luciji Gaberšček, Neži Mali, Niki Balažič, Eli Godina, Katarini Sivonjić in Zali Lavrič, sodniku Alenu Čustiću ter strokovnemu sodelavcu kluba Sašu Reberniku.