markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Šport Novo mesto

Upokojensko tekmovanje v pikadu

Piše: IV

Čas objave:
15.07.2024 11:26

Člani Društva upokojencev Otočec so v sredo, 10. julija, organizirali tradicionalno meddruštveno tekmovalno druženje v pikadu. Na tekmovanje so povabili člane iz društev upokojencev Bela Cerkev, Škocjan, Šmarjeta in Šentjernej.

Tokratnega tekmovanja v pikadu, ki je potekalo v Kulturnem domu na Otočcu, se je udeležilo 48 članic in članov iz zgoraj naštetih društev upokojencev. Gostujoča društva so imela vsaka po dve ekipi, eno žensko in eno moško s po štirimi tekmovalci, organizatorji pa štiri ekipe - dve ženski in dve moški.

Med ženskami so najboljši rezultat dosegle tekmovalke iz DU Otočec, druge so bile tekmovalke iz DU Šentjernej, tretje pa članice DU Šmarjeta. V moški konkurenci so zmagali člani DU Škocjan, drugo mesto so zasedli člani DU Šentjernej, tretje pa člani DU Šmarjeta. Med posameznicami je prvo mesto dosegla Pavlič Marinka iz DU Šentjernej, drugo Jerič Ivanka in tretje Vraničar Jožica, obe iz DU Otočec. Pri moških je zmagal Jakše Milan iz DU Šentjernej, drugi je bil Amf Branko iz DU Bela Cerkev, tretje mesto pa je dosegel Lekše Janez iz DU Škocjan. Najboljše tri ženske in moške ekipe so prejele pokale, v konkurenci posameznic in posameznikov pa so bile najboljšim trem podeljene medalje.

Po končanem tekmovanju so se udeleženci tekmovanja podružili še na pikniku, ki so ga gostitelji organizirali na prireditvenem prostoru Kulturnega doma Otočec. Za vzorno izvedeno tekmovanje in prijetno druženje po tekmovanju je predvsem zaslužen dolgoletni član in vodja ekipe v pikadu DU Otočec Miha Macedoni.