900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport

Tradicionalni šahovski turnir

Piše: R.R.

Čas objave:
25.12.2018 15:04

V Šahovskem društvu Krka Novo mesto, so v petek zaključili letošnji ciklus društvenih turnirjev za Pokal Novega mesta, predstavili so prenovljeno spletno stran društva in napovedali tradicionalni šahovski turnir.

Na 18 pospešenih in hitropoteznih turnirjih je skupaj igralo kar 78 rekreativnih šahistov in šahistk iz Novega mesta in širše Dolenjske. Na zadnjem turnirju je zmagal mladinec Maj Zirkelbach, ki je premagal vseh enajst nasprotnikov.
V skupnem vrstnem redu je letos tesno zmagal Robert Rudman, ki je osvojil 1125 točk, tik za njim pa je Marjan Kastelic s 1118 točkami. Tretji v skupnem vrstnem redu in hkrati najboljši senior je Marjan Stokanovič, ki je dosegel 912 točk.


Ob tem so v Šahovskem društvu Krka Novo mesto predstavili prenovljeno spletno stran društva. V projektu digitalizacije vsebin, ki ga je v sodelovanju z novomeško Fakulteto za organizacijske študije vodil dr. Andrej Dobrovoljc, posebno vrednost predstavlja objavljen arhiv društva vse od ustanovitve 1946 dalje. Iz ohranjenega gradiva so izbrani najpomembnejši dokumenti o delovanju, rezultatih in različnih zanimivostih. Celotno pisno gradivo in nekaj zgodovinskih kosov šahovske opreme bodo novomeški šahisti predali Dolenjskemu muzeju.

S tem pa letošnjih šahovskih dogodkov še ni konec. Od 25. do 29. decembra bo v hotelu Šport na Otočcu potekal tradicionalni Terme Krka OPEN 2018, na katerem bo sodelovalo okoli 60 igralcev in igralk iz vse Slovenije. Vse rezultate in živi spletni prenos partij boste lahko spremljali na spletni strani tekmovanja .