markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Šport Novo mesto

Tayler Persons nova okrepitev Krke

Piše: KK Krka

Čas objave:
24.07.2024 10:25

Novi član novomeške Krke je postal 28-letni in 191 centimetrov visoki ameriški košarkar Tayler Persons.

"Tayler Persons prinaša v našo ekipo bogate izkušnje, širino v napadu ter predstavlja čvrst temelj za timsko ekipo. Zadovoljni smo, ker smo ga uspeli prepričati z našo košarkarsko zgodbo in ga pripeljati v Novo mesto," je ob podpisu pogodbe povedal direktor kluba Jure Balažić.

"Po pogovoru s trenerjem Dejanom Jakaro mi je bilo jasno, da je KK Krka najbolj primeren klub, da v njem nadaljujem kariero. Vem, da ima Krka bogato zgodovino. Prihajam, da dam vse od sebe, da dosežemo najboljše možne rezultate. V moštvo prinašam strast in zmagovalno miselnost. Veselim se tudi, ker bom spoznal Krkine navijače in podpornike. Želim si, da bi skupaj v uživali v sezoni, ki je pred nami," ob podpisu pogodbe sporoča Tayler Persons, ki se v ekipi najboljše znajde v vlogi branilca, strelca, ki zna razigrati soigralce in doseči koš.


Tayler Anthony Persons je rojen 31. avgusta leta 1995 v mestu Kokoma, zvezna država Indiana. V Kokomi je uspešno končal srednjo šolo, potem pa nadaljeval šolanje na univerzah Northern Kentucky (2014-2015) in Ball State (2016-2019). Persons je bil prvi igralec univerzitetne ekipe Ball State Cardinals, ki je kariero končal s 1000 točkami in 400 podajami.

Leta 2019 je prišel v Evropo, kjer je igral za ZZ Leiden (Nizozemska), s. Oliver Würzburg (Nemčija), GTK Gliwice (Poljska), Szedeak (Madžarska), Elan Chalon (Francija) in nazadnje za Twarde Pierniki Torun ter MKS Dabrowa Gornicza (oba Poljska).

V minuli sezoni je Tayler navduševal v močnem poljskem državnem prvenstvu, kjer je bil z 9.4 podajo na tekmo prvi asistent lige. V povprečju je igral na tekmo po 29.7 minute, v tem času pa beležil še po 16.2 točki, 4.5 skoka in 1.7 pridobljene žoge. V svoji prvi sezoni, 2019/2020, v Evropi je bil tudi prvi podajalec nizozemske lige (8.1).