krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Šport

Suverena članska zmaga navdihnila tudi mladince

Piše: R.K.

Čas objave:
16.01.2023 08:39

Članska ekipa ŠD SU Novo mesto je s suvereno zmago začela drugi del sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Na sobotnem gostovanju v Zalogu pri zadnje uvrščeni ekipi na lestvici, NTK Vesna, so SU-jevci zmagali s 4:0.

Jure Slatinšek je v prvi tekmi obračuna z moštvom Vesne iz Zaloga s 3:0 ugnal mladega Taja Lavriča, Uroš Slatinšek pa s 3:1 Bojana Paviča. Tretjo točko Novomeščanom je prinesel Jožko Omerzel, ki je bil s 3:0 boljši od Zala Šeska, za piko na i pa je dvojica Jure Slatinšek – Jožko Omerzel ugnala še dvojico Lavrič – Pavič.

Branilci naslova državnih prvakov pa so bili s sobotno novo prvoligaško zmago očitno velik navdih za mlade upe. Kar obe mladinski ekipi ŠD SU sta se namreč v nedeljo na kvalifikacijah uvrstili med 8 najboljših ekip v državi oziroma na finalni turnir državnega ekipnega prvenstva. »Tako bomo poleg aktualnih kadetskih državnih prvakinj, ki branijo naslov čez en mesec v Novi Gorici, meli tudi dve mladinski ekipi, ki se bosta borili za odličja,« je ponosno dejal Uroš Slatinšek.

Naslednja tekma SU-jevce čaka v soboto, 21. januarja, ko bodo v domači dvorani na Livadi gostili moštvo Kajuh Slovana iz Ljubljane, dan zatem pa bodo najmlajši potovali v Logatec na prvo odprto prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje.