kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Lake Louis

Štuhčeva iz dneva v dan višje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2015 06:52

Severnoameriška turneja ženskega dela svetovnega pokala se je sklenila s superveleslalomom v Lake Louisu. Na prvi tekmi sezone v tej disciplini je nastopilo 55 tekmovalk, med njimi tudi dve slovenski predstavnici – Ilka Štuhec in Vanja Brodnik, ki sta nosili startni številki 30 in 47.

(Foto: Gepa)

Do tretje zmage v treh dneh je prišla Američanka Lindsey Vonn, ki je tudi danes svojo nalogo opravila odlično. Še najbolj sta se ji približali avstrijski smučarki Tamara Tippler in Cornelia Huetter, ki sta v cilju zaostali 1.32 oziroma 1.35 sekunde.

Po 26. in 23. mestu na smuku je Ilka tudi tokrat prikazala zelo dobro vožnjo. S progo je najbolje opravila na samem začetku in koncu, ob prihodu v ciljno areno pa je z zaostankom 2.52 sekunde pristala na 18. mestu. Do konca tekme jo je prehitela le ena tekmica, medtem ko je Vanja z zaostankom 4.69 sekunde zasedla 47. mesto.


Aleš Brezavšček, trener hitrih disciplin, je po tekmi rekel: »Ilka je sploh v zgornjem delu smučala zelo dobro, imela je čisto majhen zaostanek. Po delu Fall Away, v zadnjih treh ovinkih pred ravnino, pa je malo preveč zavijala in ni imela hitrosti, da bi naredila kaj boljši rezultat. A gledano v celoti je nastopila solidno, če bi bila na tistem delu hitrejša, bi bila zagotovo med petnajst. Ilka je z vsakim startom malo boljša. Kar se tiče Vanje, si je danes zelo veliko želela in se trudila. A težko je ujeti pravo mejo agresivnosti. Ko je začutila, da je zraven, je bila pregroba, malo preveč na silo je želela smučati. A na treningih se dobro vozi, zdaj ne sme biti potrta, mora ohraniti trezno glavo in iti naprej.«

Ekipa za hitre discipline bo nastopila še na smukaških in superveleslalomskih tekmah Severnoameriškega pokala, domov pa se vrne 12. decembra.