testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Šport

Starejše košarkarice Krke osvojile domači turnir, mlajše tik pod vrhom

Piše: R.K.

Čas objave:
19.12.2022 08:28

Po dveh letih premora so v Ženskem košarkarskem klubu Krka ponovno organizirali tradicionalni božično – novoletnem turnirju, ki ga v Novem mestu organizirajo že vrsto let. Tudi tokrat je bila udeležba mednarodna, in sicer so se na turnirju poleg novomeških košarkaric pomerile še hrvaški ekipi Zadar Plus in Rijeka ter Primorje Herceg Novi iz Črne Gore.

Mlajše deklice so se pod vodstvom trenerke Žive Jerman in pomočnika Matjaža Cerkovnika na prvem srečanju turnirja pomerile proti ekipi Zadar Plus. V napetem srečanju so na koncu, z minimalno razliko slavile Hrvatice. V drugem srečanju proti ekipi Rijeke so Novomeščanke strnile svoje vrste in v ponovno izredno izenačenem dvoboju iztržile zmago s tremi točkami prednosti, kar je zadostovalo za osvojitev srebrne medalje.

1. Tekma: KRKA – ZADAR PLUS 39:45 (6:16; 8:4; 8:9; 17:16)
2. Tekma: KRKA – RIJEKA 40:37 (11:14, 10:7, 12:4, 7:12)

Razvrstitev:

1. mesto: ŽKK ZADAR PLUS
2. mesto: ŽKK KRKA
3. mesto: ŽKK RIJEKA
V najboljšo peterko turnirja sta bili izbrani Krkašici Nuša Florjančič in Brina Počrvina.
Izjava trenerke Žive Jerman: »Igrali smo proti dvema močnima nasprotnikoma. V prvo tekmo smo stopili s strahom in brez prave energije, kar nas je na koncu stalo zmage proti ekipi Zadar Plus. Ponosna sem na punce, ki so na drugi tekmi stopile skupaj in pokazale popolnoma drugačen pristop in močno željo po zmagi, na koncu pa so zasluženo slavile proti ekipi Rijeke.Zelo sem vesela, da smo po dveh letih premora zopet organizirali turnir in preživeli skupaj lep dan. Za večino punc je bila to prva košarkarska medalja, prepričana sem, da si jo bodo zagotovo zapomnile.«
Starejše deklice so se na prvi tekmi prav tako pomerile proti ekipi Zadar Plus. V uvodnih minutah srečanja so bile Krkašice povsem v krču in nerazpoložene tako v napadu kot v obrambi. Prvo četrtino so izgubile kar s štirinajstimi točkami (10:24). V nadaljevanju tekme pa so se prebudile in prevzele vse niti košarkarske igre v svoje roke, že na odmor ob polčasu so odšle s prednostjo petih točk (35:30). Tudi v drugem polčasu niso dovolile presenečenja, svojo prednost so še zgolj nadgrajevale ter na koncu prepričljivo slavile.
V borbi za prvo mesto so se pomerile proti večnim rivalkam, črnogorski ekipi Primorje Herceg Novi, ki tokrat niso bile konkurenčne novomeškim košarkaricam, ki so prepričljivo slavile in se veselile osvojitve turnirja.
1. Tekma: KRKA – ZADAR PLUS 73:44 (10:24, 25:6, 14:10, 24:4)
2. Tekma: KRKA – PRIMORJE HERCEG NOVI 60:34
Razvrstitev:
1. mesto: ŽKK KRKA
2. mesto: ŽKK PRIMORJE HERCEG NOVI
3. mesto: ŽKK ZADAR PLUS
V prvo peterko sta bili iz ŽKK Krka izbrani Daša Černe in Tara Jazbec.