primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Stockholm

SP: Risi v prvo klonili z Norvežani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2013 07:45

Slovenska hokejska reprezentanca je nastope na svetovnem prvenstvu v Stockholmu začela z obračunom z Norvežani. Tekme se je končala s 3:1 za norveško izbrano vrsto.V slovenski predtekmovalni skupini so še Švedska, Švica, Češka, Danska in Kanada.

Norvežani so dobili prvo tretjino z 2:1, v drugi ni bilo zadetkov, v tretji pa so hokejisti Norveške še enkrat zatresli slovensko mrežo.

Slovenci so led v stockholmski dvorani Globe prvič preizkusili v četrtek, včeraj pa opravili še zadnji trening. Za minus pri zadnjih pripravah na SP sta poskrbela brata Marcel in David Rodman, saj sta se zaradi poznega konca nemškega drugoligaškega prvenstva soigralcem pridružila šele na Švedskem in nista opravila nobenega skupnega treninga.

Slovenija si je za cilj na SP 2013 zadala obstanek med najboljšimi. Po novem tekmovalnem sistemu ni več skupine za obstanek, temveč bo v nižji rang izpadla zadnja ekipa iz vsake od obeh predtekmovalnih skupin. A če bo v slovenski skupini na Švedskem zadnja Belorusija, ne bo rešilno niti predzadnje mesto, saj slednja zaradi gostiteljstva naslednjega SP letos ne more izpasti.


Prvi konec tedna bo za Slovenijo že zelo naporen, saj bo odigrala dve tekmi v dveh dneh. Najprej današnjo z Norveško, jutri pa znova ob za hokej nenavadno zgodnji uri, 12.15, še z Belorusijo.

V slovenski predtekmovalni skupini so še Švedska, Švica, Češka, Danska in Kanada.