Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Šport Schladming

SP: Prerivanje Massija in Kunca

Piše: Radio Krka, Večer

Čas objave:
15.02.2013 09:15

Namesto, da bi po še eni srebrni kolajni Tine Maze na svetovnem prvenstvu, v reprezentančnem hotelu odprli šampanjec, sta se trenerja pred očmi številnih prič sprla, ruvala, piše Večer.

Ob robu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, kjer se je naša Tina Maze okitila že s tremi medaljami, se odvijajo tudi "zgodbe". Najnovejša je kulminirala z ruvanjem med Massijem in Mitjo Kuncem pred šankom hotela Tauernblick v Schladmingu. Zgodilo se je na očeh več članov smučarske zveze, pa tudi povabljenih sponzorjev, ki z veliko denarja podpirajo slovensko smučarijo. Ta zgodba, ki sodi v rubriko črne kronike, je začela takoj po tistem, ko je Tina Maze na veleslalomu osvojila srebrno kolajno. Andrea Massi, glavni trener in intimni prijatelj naše šampionke, je novinarjem takrat pripovedoval o tem, kako so mu drugi slovenski trenerji, ki skrbijo za našo reprezentanco, vpadali v njegovo frekvenco radio zveze. "To, da se je med prvim tekom nekdo vmešaval v naše pogovore po radijskih linijah je samo dokaz popolne neprofesionalnosti nekaterih slovenskih trenerjev. Vsi vedo, da sem jaz na liniji ena. Ko sem ji pred tekmo dajal informacije, jih Tina ni slišala, ker je bil še nekdo drug na tem kanalu. To bom razčistil, čeprav vnaprej vem, da se bodo vsi izmikali in opravičevali. Take stvari so se že dogajale. Če hočejo biti turisti, naj gredo na kak drugi breg. Vem, kdo je bil in bolje bo, ko ga v tem trenutku ne dobim," se je razburjal Massi.

Če so se v preteklosti take grožnje končale pri besedah, tokrat ni bilo tako. Massi se je potem v hotelu Tauernblick, kjer so nastanjeni vsi slovenski reprezentantje, tudi ekipa Tine Maze, srečal s tistim, ki je uporabljal "njegovo" zvezo. V resnici ima slovenska reprezentanca zakupljenih šest frekvenc, ki jih uporablja na treningih in na tekmah, vsaka ekipa pa načeloma uporablja svoj kanal. Žrtev je bil Mitja Kunc, nekdanji slovenski smučar, sedaj trener za tehnične discipline. Besede tu več niso mogle ublažiti spora. Začelo se je prerivanje, suvanje in še kaka batina je zagotovo že padla, ko se je vmes postavil Vlado Makuc, strokovni vodja slovenskih reprezentanc. Vlado Makuc je po tistem dogodku ves iz sebe pojasnil le to, da je za take štose prestar, pa tudi preneumno se mu je zdelo. "Ko sem posredoval, sem malo pazil tudi na to, da jih še sam ne dobim. Moja zgodba z Massijem je končana," je sinoči povedal Makuc.

Že prej v cilju, ko smo še proslavljali drugo mesto Tine Maze, Makuc pojasnil jedro spora na radiovezah: "Naša trenerja sta se pomotoma preklopila na kanal ena. Ti novi oddajniki imajo le šest postaj, sama pa sta se nameravala pogovarjati po sedmem, kot sta bila navajena na prejšnjih radio povezavah. Tako sta po obračanju gumbov pristala na prvem kanalu. Tudi meni se večkrat zgodi, da kdo zaide na našo linijo. Takrat ga vljudno opozorim, naj se premakne - in zadeva je urejena. Nas zaradi tega ni bilo treba nadirati, nas zmerjati s partizani in tako naprej."


Sinoči je seveda odpadla sklicana proslava smučarske zveze ob srebrni kolajni naše Tine Maze. Tina je bila ob 20. uri, ko je vodstvo sicer sklicalo novinarje v hotel Tauernblick, na drugem sprejemu, ki ga je organiziral njen osebni sponzor Milka. Smučarska zveza pa je namesto praznovanja organizirala tiskovno konferenco s tistimi smučarji, ki še čakajo na nastop na tem SP, ki se končuje v nedeljo z moškim slalomom.

Kunc presenečen zaradi incidenta z Massijem
"Dvakrat sem se iskreno opravičil Massiju, ki pa me je začel žaliti. Ker je bila polna jedilnica, sem dejal, da naj greva ven. On je to očitno razumel, kot da se želim tepsti, kar ni bil moj namen. Na hitro je vstal, še v smučarskih čevljih, nato pa me je udaril, sam sem se le branil ... Žal mi je tega dogodka. Namesto da bi Massi užival v uspehih, pa sem dogodi taka stvar. Kaj takega nisem pričakoval," je za Radio Slovenija povedal Kunc.