Damiano David Svet24.si

Damiano David začenja solo kariero z novim ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

18250X3012 Necenzurirano

Propad Biobanke: denar strank izgubljen. To bo ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

pogacar zigart Ekipa

To je več od vsega: glejte Pogačarjevo reakcijo ...

Peter Poles in Sašo Stare Revija Stop

Peter in Sašo: »Naša žirija ni preveč ...

josip ilicic Ekipa

Kakšen mojster: Iličić z izjemno 'panenko' ...

Šport Svet

Sobotna športna pravljica

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
27.02.2016 15:35

Še en izvrsten dan za slovenski šport. Naši zimski športniki so znova dokazali, da v nas vre športni duh ter Slovenijo na športni zemljevid postavili kot veliko državo.

Peter Prevc je po dvojnem slavju na letalnici v norveškem Vikersundu ter po nekoliko nižjih uvrstitvah v finskem Lahtiju in Kuopiju, v kazahstanskem Almatyju dosegel že 64. zmago slovenskih smučarjev v pokalu. Prevc je z osemnajstim slavjem na čelu slovenske lestvice povečal prednost pred Primožem Peterko na tri zmage. Med deseterico sta bila še dva Slovenca. Jurij Tepeš je končal na šestem, Robert Kranjec pa na osmem mestu. V finalno serijo se je uvrstil še Jaka Hvala, ki je zasedel 21. mesto.

 Boštjan Kline je osvojil drugo mesto na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Hinterstodru. Za dvojni slovenski uspeh je moštvenega kolega z desetim mestom dopolnil Klemen Kosi.

 Deskar Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala v Turčiji v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto. Tim Mastnak je bil 14., Jure Hafner pa 25. Marguč je v skupnem seštevku zdaj peti s 1270 točkami.


 Japonka Sara Takanashi je zmagovalka tekme smučarskih skakalk za svetovni pokal v kazahstanskem Almatyju, najboljša Slovenka Maja Vtič je osvojila četrto mesto. Deseta je bila Eva Logar, 12. Špela Rogelj, 19. Katja Požun, 25. pa Urša Bogataj.

Na tekmi za svetovni pokal v Soldeu v Andori je na tekmi za svetovni pokal v superveleslalomu zmagala Italijanka Federica Brignone (57,33), druga je bila Američanka Laurenne Ross (+0,13), tretja pa Avstrijka Tamara Tippler (+0,37). Izkazala se je tudi Slovenka Ilka Štuhec, ki je bila enajsta (+1,00).