jan plestenjak Svet24.si

Jan Plestenjak protestno zapustil poroko zaradi ...

camilla, kate Svet24.si

Ekscesna ustrežljivost služabnikov na britanskem...

909253_fides Necenzurirano

Fides je raje stavkal, kot pa se pogajal o ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

cuban doncic Ekipa

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, ...

kmetija-2024 Njena.si

Boris (Kmetija) nekoč igral celo za NK Olimpijo

hokej olimpija asiago ziga pance af 24.jpg Ekipa

Zmaji zmagali tretjič zapored, skrbi pa poškodba...

Šport Krakov

Slovenski rokometaši se bodo pomerili z Norvežani

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
31.01.2016 14:19

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na žrebu v Krakovu dobila tekmico v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017. Slovenija se bo pomerila z Norveško. Prva tekma bo med 10. in 12. junijem v Sloveniji, povratna pa med 14. in 16. junijem v gosteh.

Slovenija si je zavoljo 14. mesta na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem močno otežila pot do Francije, saj jo je Evropska rokometna zveza (EHF) uvrstila v drugo jakostno skupino, skupaj z Avstrijo, Portugalsko, BiH, Češko, Latvijo, Nizozemsko, Črno goro in Srbijo. V prvem jakostnem bobnu so bile Islandija, Madžarska, Švedska, Rusija, Danska, Belorusija, Makedonija in Poljska ter četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega sklepnega turnirja stare celine (tekma med Norveško in Hrvaško se bo danes v Krakovu pričela ob 15. uri), igra kroglic v krakovski Tauron Areni pa ji je na koncu namenila izjemno zahtevo tekmico.

Na SP sta se poleg gostiteljice Francije neposredno uvrstili tudi finalista letošnjega evropskega prvenstva Španija in Nemčija, v Francijo bo odpotovala tudi tretjeuvrščena izbrana vrsta, tekma za bronasto odličje med Norveško in Hrvaško pa se bo danes v Krakovu pričela ob 15. uri. V Franciji bo nastopilo 24 izbranih vrst, doslej pa so nastop zagotovile tudi Katar, Bahrajn, Japonska, Savdska Arabija, Angola, Egipt in Tunizija.


Svetovno prvenstvo v Franciji bo na sporedu med 11. in 29. januarjem 2017, tekme pa bodo gostili Pariz, Rouen, Nantes, Metz, Albertville, Montpellier, Lille in Brest.

Drugi pari dodatnih evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Franciji so Švedska - BiH, Češka - Makedonija, Poljska - Nizozemska, Rusija - Črna gora, Srbija - Madžarska, Islandija - Portugalska, Belorusija - Latvija in Danska - Avstrija.

Direktor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Mohorič po žrebu