alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Šport Novo mesto

Skakalci in skakalke uspešni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2015 18:23

Kazahstanski Almaty gosti tekme poletne velike nagrade v skokih tako v moški kot v ženski konkurenci. Robert Kranjec je bil drugi, Špela Rogelj četrta.

Smučarji skakalci so se pomerili na prvi od obeh tekem na 140-metrski napravi. Naše barve je branila šesterica fantov, med katerimi je bil ponovno najuspešnejši Robert Kranjec, ki je ponovil uspeh iz Hakube in Čajkovskega in osvojil drugo mesto, zmagal je Avstrijec Kraft, tretji pa je bil Rus Hazetdinov.

Anže Semenič je prav tako nadaljeval z dobro formo in zasedel šesto mesto, Anže Lanišek je bil osmi, Jaka Hvala 13., Matjaž Pungertar 15., Jernej Damjan pa 21.

Med 27 skakalkami, med katerimi je bilo kar pet naših, pa se je na najvišjo stopničko zavihtela Japonka Sara Takanashi, drugo mesto je zasedla Američanka Nita Englund, tretje pa Japonka Yuki Ito.

Naše skakalke so dosegle zelo lepe rezultate, saj so bile kar štiri uvrščene med prvih deset. Od teh je bila najboljša Špela Rogelj, ki je zasedla četrto mesto, tik za njo pa je končala Maja Vtič. Katja Požun je bila sedma, Urša Bogataj osma, Anja Tepeš pa štiriindvajseta.