alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Šport Canberra

Sebastien Ogier do tretjega zaporednega naslova

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.09.2015 08:25

Francoz Sebastian Ogier je z zmagoslavjem na dirki po Avstraliji tretjič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka v reliju. Drugo mesto je z zaostankom 12,3 sekunde zasedel Finec Jari-Matti Latvala (oba VW Polo), tretje pa Britanec Kris Meeke (Citroen DS3). Za Ogierjem je zaostal 32,6 sekunde.

Enaintridesetletni Ogier je v Avstraliji dosegel sedmo zmago v tej sezoni, skupno pa jubilejno trideseto. Pred zadnjimi tremi letošnjimi preizkušnjami v Franciji, Španiji in Veliki Britaniji si je izboril neulovljivo prednost v skupni razvrstitvi. Na desetih relijih v tej sezoni je zbral 235 točk, drugouvrščeni Latvala pa le 134.

"Za menoj je neverjetna sezona, najboljša odkar dirkam za svetovno prvenstvo. Vesel sem, da sem skupno zmago potrdil v Avstraliji, ki je po mojem mnenju najtežja dirka v koledarju svetovnega prvenstva," je po zmagi v "deželi tam spodaj" dejal Ogier in postal četrti dirkač v zgodovini, ki je osvojil tri ali več naslovov svetovnega prvaka.

Pred Ogierjem je njegov legendarni rojak Sebastien Loeb z devetimi skupnimi zmagami, Finca Juha Kankkunen in Tommi Makinen pa jih imata po štiri.