916510_f229studenti02t Svet24.si

Novo študijsko leto: nekaj svežih programov, ...

Adolf MARTINI - slika po biometriji 2023 Svet24.si

Pogrešanega Adolfa bi lahko prepoznali, ker ima ...

bostjan vasle bobo Necenzurirano

Boštjan Vasle je "out". Bo Banko Slovenije prvič...

1726688888-dsc5907-01-1726688821540 Reporter.si

Govorice: Anže Logar naj bi še ta teden ...

celje letalo Ekipa

Prava drama celjskih nogometašev na brniškem ...

Igor in Hus sta se fantastično ujela ... Sicer Igorja ne bi bilo v skupini .. Revija Stop

Parni Valjak v Križankah - Če bi mene vprašali,...

doncic Ekipa

Izjemno razpoloženi Luka in darilo ameriškim ...

Šport Šanghaj

Rosbergu prvo startno mesto, Hamilton iz zadnje vrste

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
16.04.2016 10:54

Nemški dirkač Nico Rosberg (Mercedes) si je v kvalifikacijah za nedeljsko dirko za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju, ki so potekale po starem sistemu, privozil prvo startno mesto.

(Foto: FB)
Poleg njega bo v prvi vrsti startal še Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), tretji čas je dosegel Finec Kimi Räikkönen (Ferrari).

Branilec naslova svetovnega prvaka Britanec Lewis Hamilton je izpadel že v prvem krogu, potem ko je imel težave s sistemom za vračanje energije. Ker tako ni odvozil nobenega kroga na čas, bo Mercedesov voznik nedeljsko dirko začel iz zadnje vrste. Hamilton v skupnem seštevku sezone zaseda drugo mesto, za moštvenim kolegom Nemcem Rosbergom zaostaja 17 točk.

Z novim sistemom kvalifikacij so pred novo sezono v vodstvu tekmovanja želeli poskrbeti za več dogajanja na stezi. V sistemu na izpadanje naj bi vsakih 90 sekund odpadel najslabši dirkač v tistem trenutku. V praksi se je izkazalo, da sistem ni dober; dvobojev na stezi ni bilo, ekipe in dirkači so bili zadovoljni s časi, doseženimi v prvem delu. Ocenjevali so, da startnih mest bistveno ne bodo mogli izboljšati, zato so se raje določili za varčevanje s pnevmatikami, dirkači, ki so se uvrstili v zadnji del kvalifikacij, pa so že precej pred iztekom časa zapustili dirkalnike.