tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Benjamin Šeško Njena.si

To je lepo dekle Benjamina Šeška

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Šport

Rokometaši Krke osvojili končno četrto mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
27.05.2024 07:37

V soboto se je za prvoligaše sklenila rokometna sezona 2023/24. Rokometaši Krke so v zadnjem, 26. krogu lige NLB v gosteh pri ekipi RD Koper igrali neodločeno, bilo je 29:29 (16:13), s 33 točkami pa na koncu osvojili končno 4. mesto.

Krka je tekmo začela s četrtega mesta na lestvici in 32 točkami, gostitelji pa so bili sedmi s petimi točkami zaostanka. Obenem so imeli Celjani na tretjem mestu prav tako prednost petih točk pred Novomeščani. Po neodločenem izidu na Obali je Krka ostala četrta, sedmi pa Koper.

Po dokaj izenačenem prvem polčasu sta na odmor ekipi odšli z razliko treh golov, v prednosti so bili gostitelji. Izbranci trenerja Mirka Skoka so v drugem delu vztrajno zmanjševali razliko in v 54. minuti je Vojislav Vukić, ki je bil tudi najboljši igralec tekme, znižal na 25:26. Andraž Makuc je najprej iz sedmih metrov minuto pozneje poskrbel za 27:25, v naslednji je z novim golom razliko ponovno povišal na dva gola (28:26), s sedemmetrovke pa dve minuti pred koncem na 29:27. Z dvema zaporednima zadetkoma, uspešna sta bila Tilen Kukman in Marko Nikolić, je Krka v predzadnji minuti izenačila na 29:29. Tak izid je bil še pol minute pred koncem, nato so gostje z osebno napako v napadu zapravili priložnost za zmago, krkašem pa je ostalo še deset sekund za zadnji napad. Pred zadnjim zgrešenim metom na tekmi so si sodniki v razburljivi končnici tudi nekajkrat pogledali posnetke akcij, oba trenerja sta vzela tudi minuti odmora, na koncu pa sta se ekipi razšli z neodločenim izidom.

Izjave po tekmi:

Boris Lisica, trener RD Koper: “Igrali smo dobro, vendar smo v drugem polčasu imeli kar nekaj zgrešenih strelov. Vseeno smo zadovoljni, saj smo dali vse od sebe. Malo smo izpadli iz ritma, vendar smo vseeno ostali borbeni. Bila je lepa tekma, sploh za gledalce. Mi smo bili na koncu malce razočarani, saj smo glede na to, da smo skozi celotno tekmo vodili, vseeno želeli zmagati."

Mirko Skoko, trener MRK Krka: "To je bila lepa rokometna predstava. Všeč mi je bilo, da sta obe ekipi tekmo odigrali z veliko motivacijo. Mislim, da so navijači, ki so prišli v dvorano, imeli kaj videti - pravo moško tekmo. Lahko bi zmagal Koper, lahko bi zmagali mi. Čestitke Kopru za dobro borbo, želim mu veliko sreče v naslednji sezoni."

Jure Blaževič, vratar MRK KRKA: »Mislim, da je najbolj pošteno, glede na prikazano na tekmi, da smo si točki razdelili. Čestitam ekipi Kopra za fer in pošteno odigrano tekmo in se vidimo prihodnjo sezono.«

Statistika: RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Poklar 3 (1), Konjevič 3, Bekrić 4, Moljk 3, Beganović, Stojanović, Muminović, Zugan 2, Makuc 12 (7), Kete 1, Breznikar 1, Bratkovič.

MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 2, Majstorović, Rašo 2, Ščuka 2, Vukić 9, Rašo 3, Zajc, Nikolić 2, Kukman 3 (2), Matko 1, Derganc, Horvat 5.

Sedemmetrovke: Koper 9 (8), Krka 4 (2).

Izključitve: Koper 8, Krka 8 minut.

Rdeči karton: /.

Rokometaši Krke so tako v celoti izpolnili zastavljene cilje. Osvojili so 4.mesto v državnem prvenstvu, Evropski pokal zaključili med 8 najboljših ekip, tekmovanje v pokalu Slovenije pa sklenili na 3.mestu. Z omenjenimi uspehi pa so znova potrdili in dokazali, da je za njimi najuspešnejša sezona v zgodovini kluba.