mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rajović zmagovalec VN Slovenske Istre

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
26.02.2018 09:08

Ekipa Adrie Mobil je bila ves čas dirke na Slovenski obali v dominantnem položaju, piko na i pa je z zmago postavil srbski kolesar Dušan Rajović. Domačo otvoritev sezone si bomo sicer zapomnili tudi po nizkih temperaturah in burji, zaradi vremenskih razmer so organizatorji celo skrajšali traso.

Vsi kolesarji si zaslužijo pohvale za požrtvovalnost in borbenost, saj so bile vremenske razmere na današnji Veliki nagradi Slovenske Istre resnično polarne. Termometer je v času dirke pokazal tudi minus dve stopinji, svoje pa je dodala tudi močna burja. Organizatorji so zaradi tega dirko skrajšali na 15 zaključnih krogov, kolesarji so tako prevozili 106 namesto načrtovanih 157 kilometrov.

Skrajšana dirka pa ni bila nič manj atraktivna, kot bi bila sicer. Za večino glavnega dogajanja pa so poskrbeli prav naši kolesarji. Najprej je bil v daljšem pobegu Grega Gazvoda, nato pa še Gašper Katrašnik. Ostale ekipe so morale loviti in pri tem so izgubljale tudi moč za zaključek. Radoslav Rogina in Jure Golčer, najbolj izkušena člana ekipe Adria Mobil na dirki, sta v zaključku dirke prevzela pobudo in Dušana Rajovića pripeljala do odličnega mesta za zaključni šprint. Dušan se je izstrelil v pravem trenutku in na ciljni črti v Izoli slavil za celotno ekipo.

Drugo in tretje mesto sta zasedla Avstrijec Daniel Auer (WSA-Pushbikers) in Britanec Matthew Gibson (JLT Condor), ostali kolesarji Adrije pa so bili v cilju v dveh večjih skupinah za zmagovalcem.Dušan Rajović: “Zelo sem vesel zmage na prvi slovenski dirki. To je zame in za celotno ekipo zelo dobra motivacija za nadaljevanje sezone. Zahvaliti se želim celotni ekipi, fantje so res opravili odlično delo in mi pripravili odličen položaj za ciljni šprint.”

Športni direktor Srečko Glivar je bil prav tako kratek in jedrnat: “Dirka je bila zaradi vremenskih razmer zagotovo ena najtežjih. Vendar je šlo vse po načrtih, tudi za trenutek nismo bili v podrejenem položaju. Pohvale celotni ekipi in Dušanu za novo zmago.”

Ekipa Adria Mobil se bo v sredo odpravila nazaj v Istro, tokrat na dirko v okolici Umaga. Na dirki bo nastopilo šest najmlajših članov ekipe, za katere bo to odlična priložnost za učenje in dokazovanje.