markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

stankica filerji Njena.si

Sanjski moški: Stankica iznakažena po lepotnem ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Šport Novo mesto

Prišel tudi Jakob Čebašek

Piše: RK

Čas objave:
25.07.2024 12:24

Novi član novomeške Krke je postal tudi 33-letni občasni slovenski reprezentant Jakob Čebašek.

"S prihodom Jakoba Čebaška naša ekipa dobiva karakternega košarkarja, izkušnje in mirnost, tudi v zahtevnih trenutkih, kar je Jakob v svoji karieri že večkrat dokazal in potrdil," je ob podpisu pogodbe povedal direktor kluba Jure Balažić.

Ni okleval
„Krka je vedno slovela kot organiziran in resen klub, zato sem brez pretiranega razmišljanja vabilo sprejel in postal član. V ekipo Krke prinašam izkušnje, energijo in veliko željo po doseganju pozitivnih rezultatov. Navijačem pa sporočam, da nas podpirajo v čim večjem številu in naj nam stojijo ob strani," pa je Jakob Čebašek pojasnil, zakaj ni okleval, ko je prišla ponudba iz Novega mesta.

Uspešno doma in na tujem
Jakob Čebašek, dva metra visoki košarkar, ki se najboljše znajde na krilni poziciji, je svojo športno pot začel v Ljubljani pri ekipi Parklji. Leta 2014 se je preselil v Maribor, potem pa igral še za Elektro Šoštanj, Zlatorog Laško in Hopse Polzela. Med letoma 2017 in 2019 se je prvič preizkusil v tujini – v Belgiji je bil član ekip Liege Basket in Kangoeroes Basket Mechelen. Po vrnitvi v Slovenijo je nosil dres Primorske in Šentjurja, za tem pa znova uspešno igral na tujem – v Italiji (Trst), Romuniji (Dinamo Bukarešta, Constanta), Belgiji (Leuven Bears) in nazadnje v Belorusiji, kjer je z Minskom postal državni prvak.



V Ligi VTB
V minuli sezoni se je preizkusil tudi v zahtevni regionalni Ligi VTB. Jakob je v dresu Minska v tem kakovostnem tekmovanju odigral 39 tekem. V 24 minutah in pol na tekmo je beležil po 8.4 točke, 3.7 skoka in 1.2 podaje. S kar 40-odstotno natančnostjo je zadeval trojke.

Za Slovenijo
Jakob Čebašek ima tudi bogate reprezentančne izkušnje: v dresu članske reprezentance je zbral 77 nastopov, dosegel je 146 točk. S Slovenijo je bil leta 2021 četrti na olimpijskih igrah, lani pa sedmi na svetovnem prvenstvu.