Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Ljubljana

Primož Kobe danes teče za olimpijsko normo v maratonu

Piše: STA

Čas objave:
11.04.2021 06:42

Novomeški olimpijec Primož Kobe bo danes v Sieni nastopili na maratonu. Pred tekom na 42 km se spogleduje tudi z normo za olimpijske igre v Tokiu poleti letos, ko bodo maratonske tekme pripravili v Sapporu.

Devetintridesetletni Kobe, ki je že nastopil na OI leta 2012 v Londonu, je odkrito napovedal, da je njegov cilj, da na teku v Italiji teče 2:11:30 in se drugič uvrsti med olimpijce. Kobe ima tretji slovenski čas med maratonci v zgodovini, 2:14:50 je tekel 22. aprila 2012 v Linzu. Norma za OI je kar 2:11:30, kar je bolje od slovenskega rekorda (2:11:50), ki ga je Roman Kejžar dosegel 26. marca 2000 v Torinu.

Primož Kobe
Primož Kobe
Peter Kastelic, AZS

"Cilj je norma za OI, ki je zelo težka, teči bom moral državni rekord. Tega se zavedam, pa tudi dejstva, da bo tekma dolga in se lahko marsikaj zgodi. Počasneje bi startal, če bi šel na osebni rekord, sedaj pa bom moral več tvegati in to bi bil lahko tudi dvorezen meč. Lahko se konča zelo dobro ali pa tudi slabše. Bo pa veliko dobrih tekačev in upam na dobro vreme, predvsem da ne bi bilo premočnega vetra," si je zaželel Kobe.

"Na letališču v Sieni, kjer bo proga, bo nastopilo okrog 100 maratoncev, precej nas bo lovilo olimpijske norme, ker je tekma temu namenjena. Vesel sem, da sem sploh dobil priložnost teči v močni konkurenci. Že ko sem bil v januarju in februarju na šesttedenskih pripravah v Keniji, sem dobil neformalno potrditev, da bom lahko tekel, marca pa tudi dokončno. Za menoj so letos tri zelo uspešne tekme, na 10 km v Berlinu, polmaraton v Dresdnu in DP v krosu, tako da imam letos že nekaj tekmovalnega ritma," je pojasnil Kobe.