severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Šport Koper/Novo mesto

Primorska premagala Novomeščane

Piše: STA

Čas objave:
10.05.2018 06:52

Košarkarji Sixta Primorske so v prvi polfinalni tekmi lige Nova KBM premagali Krko z 88:71. V drugem polfinalu je Petrol Olimpijo v prvi tekmi premagala Rogaško z 92:79.

Sixt Primorska vodi z 1:0 v polfinalni seriji na dve zmagi proti Krki. Koprčani so pred domačimi gledalci zmagali z 88:71 in si lahko to soboto že zagotovijo prvi finale lige Nova KBM v zgodovini kluba. V primeru izenačenja v Novem mestu bo tretja tekma v ponedeljek, 14. maja.

Koprčani so zasluženo prišli do zmage, saj so pokazali več želje po uspehu, bili bolj natančni - zadeli so 14 trojk, in močnejši pod obročema (37:34), hkrati pa so imeli v svoji vrsti zelo navdahnjenega igralca, Matica Rebca, ki je bil s 27 točkami nerešljiva uganka za novomeške branilce.


Domačini so temelje za zmago postavili v prvem polčasu. S sedmimi trojkami, desetimi igralci med strelci ter izstopajočima Maticom Rebcem ter Tadejem Fermetom, ki sta dosegla po enajst točk, so si nabrali šestnajst točk prednosti.

Krka se je v nadaljevanju dvakrat skoraj povsem približala. V tretji četrtini je prišla na dva koša zaostanka, v zadnji četrtini pa na 67:63. Odgovor Sixt Primorske je bil učinkovit; Nejc Zupan s trojko in Marijan Čakarun z 2 + 1 sta rešila vprašanje zmagovalca.

Ob Rebcu (met iz igre 11:21, trojke 4:11) so bili še trije domači igralci v dvomestnih številkah - Ferme 16 točk (trojke 4:8, 5 podaj), Nejc Zupan (13 točk, trojke 4:6, 4 skoke) ter Marijan Čakarun (12 točk, 6 skokov), pri Krki pa je bil prvi strelec Paolo Marinelli s 14 točkami.