strelec horoskop Svet24.si

Strelci boste sredi dne našli priložnost za ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

Peter Poles in Sašo Stare Revija Stop

Peter in Sašo: »Naša žirija ni preveč ...

josip ilicic Ekipa

Kakšen mojster: Iličić z izjemno 'panenko' ...

Šport Kazan

Prevlada Dancev se nadaljuje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.02.2016 19:54

Medtem ko v Sloveniji odštevamo dneve (še 210 jih je) do začetka septembrskega Evropskega veteranskega prvenstva v badmintonu, so v ruskem Kazanu s finali zaključili EP za moške in ženske ekipe. Danska je osvojila naslov evropskih prvakov tako pri moških kot pri ženskah.

Danska moška ekipa na evropskih prvenstvih še ne pozna poraza. Zmagoviti niz se je začel leta 2006 v Thessalonikiju v Grčiji, uspeh so ponovili še 2008 v Almeru na Nizozemskem, 2010 v Varšavi na Poljskem, 2012 v Amsterdamu na Nizozemskem in 2014 v Baslu v Švici. V Kazanu so v finalnem dvoboju pokorili Francoze s 3:1. Tretji so bili Nemci in Angleži.

Pri ženskah izrazitih favoritk na papirju ni bilo, saj so ekipe precej bolj izenačene. Tudi zgodovina ni govorila v prid ene reprezentance, tako kot pri moških. Poleg Dank (2008, 2010, 2014) so si naslov že priigrale Nizozemke (2006) in Nemke (2012), tokrat pa so bile v finalu Danke boljše od Bolgark z rezultatom 3:1. Tretje mesto so osvojile Nemke in Španke.

Slovenija je v predtekmovalni skupini 5 zasedla zadnje mesto, potem ko je izgubila s favoriziranimi Rusi in Ukrajinci (1:4 ter 0:5) ter nato še tesno s severnimi sosedi Avstrijci 2:3.

»Naša precej pomlajena moška reprezentanca je s tremi porazi izpadla iz nadaljnjega tekmovanja in žal ni ponovila izjemnega uspeha ekipe pred dvema letoma, ki je v Švici osvojila odlično 9. mesto. Moramo pa pohvaliti trenutno našega najboljšega igralca Iztoka Utrošo, ki je kljub dobri igri in porazom v prvih dveh dvobojih znal zbrati energijo in zmagal zanj pomembno tekmo proti avstrijskemu nasprotniku, s tem pa pridobil pomembne točke v boju za kvalifikacijo na OI v Rio«, je igro moške reprezentance ocenil direktor reprezentanc BZS Dušan Skerbiš ml. (-pripeta tonska izjava Dušana Skerbiša).

Letos sta v koledarju še dve veliki posamični tekmovanji (OI v Riu in EP za posameznike in dvojice v Vendeeju v Franciji), kamor se morajo tekmovalci kvalificirati s položajem na svetovni jakostni lestvici, ter kvalifikacije mešanih ekip za nastop na EP prihodnje leto.

Badmintonska zveza Slovenije pa bo aprila gostila redno letno skupščino Evropske badmintonske zveze, julija poletno badmintonsko šolo Evropske badmintonske zveze, do začetka največjega projekta v organizacijski zgodovini Badmintonske zveze Slovenije - Evropskega veteranskega prvenstva – pa je še točno 210 dni. Na septembrskem tekmovanju v Podčetrku pričakujejo več kot tisoč tekmovalcev iz vse Evrope.

Dusan Skerbis po igri nasih na EP.mp3