tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

doncic Ekipa24.si

Prvič po izgubljenem finalu in povratku v ...

Vili Resnik Njena.si

Vili Resnik ni nikoli želel postati pevec

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

Šport

Pokal Slovenije v športni gimnastiki 2024

Piše: Mateja Zorko

Čas objave:
30.05.2024 08:21

Minuli vikend je v Ljubljani potekalo tekmovanje za Pokal Slovenije v ženski in moški športni gimnastiki . V soboto, 25. maja, so tekmovala dekleta od 6. do mednarodne stopnje in moški. Tekmovanja se je udeležilo tudi Gimnastično društvo Novo mesto.

Ekipno so dekleta 6. stopnje (Neža, Klara, Nika, Julija) zasedla 4.mesto. Posamično je bila Neža Primc peta, Klara Matoš sedma, Nika Belavič pa deseta. V 7. stopnji je Tina Ovniček zasedla sedmo mesto.

V kategoriji kadetov se je na krogih prvič predstavil Gal Grubar in zasedel deveto mesto. Kot zadnje so nastopile mlajše kategorije mednarodne stopnje, kjer sta nas zelo razveselili naši predstavnici. Ema Lesjak je v kategoriji starejših deklic osvojila pet medalj. Prva je bila na vrtalici, druga v mnogoboju posamično in preskoku in tretja na bradlji in gredi. Živa Tomažič je bila prva na preskoku, druga na bradlji in tretja na vrtalici.

V nedeljo, 26. maja so se predstavile deklice od 1. do 4. stopnje. V 4. stopnji (Sara, Naja) je bila boljša Sara Berk, ki je zasedla deveto mesto. Med dekleti 4.stopnje, ki so starejša od 13 let, je bila Sara Ramuta šesta. V kategoriji 3. stopnje (Maša, Iza, Paula, Ema Š, Ema L.) so deklice ekipno zasedle četrto mesto. Posamično je bila v 3. stopnji nad 10 let najboljša Maša Grubar, ki je zasedla drugo mesto, Paula Jakše pa je bila deveta. Pri deklicah do 10 let je bila najboljša Iza Pekolj, ki je bila deseta. Deklice 2. stopnje (Mareja, Lina, Neja, Inja, Manca) so le za desetinko točke zaostale za tretje uvrščenimi. Zadovoljiti so se morale s četrtim mestom. Posamično je v 2. stopnji do 9 let četrto mesto osvojila Neja Hudovornik, Lina Brunskole Teršar je bila sedma, Mareja Hrovat pa osma. Deklice 1.stopnje (Maša, Eva, Zara, Inja, Tia) so ekipno zasedle peto mesto. Posamično je v 1. stopnji do 8 let Maša Radešček zasedla deseto mesto, Zara Krhin pa v 1.stopnji nad 10 let sedmo mesto.