primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Šport Peking

Po Kumpu do etapne zmage še Roglič

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.07.2015 11:12

Kolesar novomeške Adrie Mobil Primož Roglič je zmagovalec pete etape dirke okrog jezera Qinghai na Kitajskem.

Po 133 kilometrih od Xihaizhena do Gongheja je bil Roglič s časom 2:57:53 ure najhitrejši v cilju. Zmagovalec dirke po Sloveniji je za dve sekundi ugnal Iranca Hosseina Alizadeha in Kolumbijca Francisca Jarleyja Colorada.

Kolesarji Adrie Mobil so poskrbeli za nov ekipni uspeh. Hrvat Miroslav Rogina je bil pav tako z zaostankom dveh sekund četrti, Matej Mugerli, ki tekmuje za azerbajdžansko moštvo Synergy iz Bakuja, je v cilj prikolesaril na sedmem mestu (+2,32), Kristijan Fajt (Adria Mobil) je bil 38., Uroš Repše (Meridiana Kamen) pa 39.

V skupnem seštevku vodi Iranec Alizadeh, drugi je kolesar slovenske Adrie Mobila Rogina s pet sekundnim zaostankom, Roglič je z zaostankom minute in 33 sekund četrti, Mugerli pa deveti (+3,36).


Prvi dve etapi kitajske dirke je dobil prav tako kolesar Adrie Mobila Marko Kump, ki je današnjo etapo končal na 94. mestu, sicer pa ostaja oblečen v zeleno majico kot prepričljivi vodilni v sprinterskem točkovnem seštevku. Kump ima skupno 60 točk, izzivalec Alizadeh (RTS-Santic) jih je na drugem mestu zbral 37. Novomeško moštvo je v seštevku ekip na drugem mestu tik za ukrajinskim moštvom Kolss BDC.

Roglič in Rogina sta z devetimi in tremi točkami na tretjem in četrtem mestu v seštevku gorskih ciljev za pikčasto majico. Vodi Kolumbijec Colorado (Ningxia Sports Lottery-Focus).