916510_f229studenti02t Svet24.si

Novo študijsko leto: nekaj svežih programov, ...

Adolf MARTINI - slika po biometriji 2023 Svet24.si

Pogrešanega Adolfa bi lahko prepoznali, ker ima ...

bostjan vasle bobo Necenzurirano

Boštjan Vasle je "out". Bo Banko Slovenije prvič...

1726688888-dsc5907-01-1726688821540 Reporter.si

Govorice: Anže Logar naj bi še ta teden ...

celje letalo Ekipa

Prava drama celjskih nogometašev na brniškem ...

harry Revija Stop

Grozljivi kriki princa Harryja!

josip ilicic Ekipa

Kakšen mojster: Iličić z izjemno 'panenko' ...

Šport Kalkar

Planko tretji na evropskem mladinskem prvenstvu v duatlonu v nemškem Kalkarju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.04.2016 20:52

Ta vikend je v nemškem mestu Kalkar potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v duatlonu, ki se ga je udeležil tudi naš reprezentant Matevž Planko, skupaj s svojim trenerjem Gregorjem Zoretom.

Letos je Planko v odlični formi, saj je prejšnji vikend v Ribnici osvojil tudi naslov državnega prvaka Slovenije v duatlonu. Evropsko prventvo v duatlonu sicer ni bilo med večjimi Matevževimi cilji letošnje sezone, kljub temu pa je bila to dobra priložnost, da tekmuje z najboljšimi tekmovalci iz cele Evrope.

Prvih 5 kilometrov teka je Planko začel pogumno, na čelu prve skupine in tudi večkrat narekoval tempo, s tem pa je tudi dobro razredčil vodilno skupino. Na kolesarskem delu 20-km proge se je oblikovala skupina 8-ih tekmovalcev, ki se je borila z močnim bočnim vetrom, kljub temu pa je povečevala prednost pred zasledovalci. Po hitri drugi menjavi, na začetku drugega 2,5 kilometrskega teka, se je Matevž znašel na 3. mestu. Kasneje je zdrsnil na 5. mesto, a se je z hitrim tekom v finišu prebil nazaj med prvo trojico in osvojil prvo medaljo na velikih tekmovanjih. Evropski prvak je postal domačin Moritz Horn pred Noahom Servaisom iz Belgije.


Matevž Planko je po tekmi povedal: »Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj mi to daje dodatno motivacijo in samozavest v nadaljevanju sezone. Še posebej sem zadovoljen, da sem lahko hitro tekel takoj po kolesarjenju, saj imam s tem večkrat težave. Sedaj ne nameravam počivati na lovorikah, saj me čez dober mesec čaka evropsko prvenstvo v triatlonu na Portugalskem, ki je eden od glavnih ciljev letošnje sezone.«