minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Šport Vikersund

Orli na norveškem nebu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.01.2013 07:09

Z današnjo prvo tekmo, v nedeljo bo na sporedu še druga, se bo na največji letalnici na svetu v norveškem Vikersundu začel festival smučarskih poletov. V kvalifikacijah za tekmo svetovnega pokala so bili v petek uspešni trije Slovenci.

Najboljši letalec prejšnje sezone Robert Kranjec pa je imel nastop že zagotovljen.

Robert Kranjec je bil med deseterico tekmovalcev, ki jim jim ni bilo treba trepetati za nastop. Vseeno je v petek napovedal dober konec tedna, saj je skočil 213,5 metra. Jurij Tepeš pa je bil z 215 m in 203,8 točke najboljši med tistimi, ki so morali v kvalifikacije. Na tekmo sta se prebila tudi Peter Prevc in Matjaž Pungertar.

Prevc je bil s 174,5 metra dolgim poletom na 21. mestu kvalifikacij, Pungertar pa je s 152,5 metra 29. mestu. Za današnji nastop pa so bili prekratki Jernej Damjan s 34., Tomaž Naglič z 38. in Nejc Dežman s 40. mestu. Slednji je pri doskoku tudi padel, a na srečo padec ni bil nevaren in je slovenski tekmovalec lahko takoj vstal in sam odšel v iztek.

Na naslednji dve tekmi na letalnici v češkem Harrachovu pa se bo po nastopih na mladinskem svetovnem prvenstvu v ekipo spet vrnil sveži svetovni mladinski prvak iz Libereca Jaka Hvala.