Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Odbojkarji Krke v gosteh nadigrali Žužemberk

Piše: R.K.

Čas objave:
17.10.2022 11:04

V težko pričakovanem dolenjskem derbiju, domači ljubitelji odbojke so lepo zapolnili tribune, so prepričljivo slavili Novomeščani z rezultatom 3:0 (16, 20, 20).

Članska ekipa Krke je v tretjem krogu državnega prvenstva 1.B lige v soboto gostovala v Žužemberku. V dresu Krke je bil najbolj razpoložen Zlatko Pulko (15 točk), sledila sta mu Martin Kosmina (11) in Tilen Pušnik (9). V dresu KekoOpreme je bil najbolj razpoložen Jaka Petković (10 točk). Krka je s to zmago utrdila prvo mesto na lestvici. V naslednjem krogu bodo Krkaši doma gostili Črnuče II.

mok-krka, kekooprema-žužemberk
Odbojkarji Krke v gosteh nadigrali Žužemberk
MOK Krka

V prvem nizu gostitelji niso uspeli ponuditi resnejšega odpora. Krko je krasil dober sprejem in visoka učinkovitost v napadu, zato je prednost hitro naraščala. Po dveh zaporednih asih Pulka je kazalo že 9:16 v korist Krke. Domači trener Pečar je poskušal s polminutnimi odmori in menjavami, a želenega učinka ni bilo. Njegovi varovanci so storili kar pet zaporednih napak v napadu, s čimer je Krka povedla že z 13:22 in jasno je bilo, da bo prvi niz gladko pripadel Novomeščanom. Zaključil ga je Lindič z uspešnim napadom.

mok-krka, kekooprema-žužemberk
Odbojkarji Krke v gosteh nadigrali Žužemberk
MOK Krka

V drugi niz sta ekipi vstopili bolj poravnani. Žužemberčani so se držali do rezultata 9:10, a Krka se je zatem preko Pušnika in Lavriča odlepila na 10:14. Na krilih bučne publike so se gostitelji uspeli približati na dve točki zaostanka (19:21) in tako poskrbeti za nekoliko bolj zanimivo končnico, a Novomeščanov to ni zmedlo. Vajeti igre so zadržali v svojih rokah, s potrpežljivo igro pa so uspešno iskali uspešne napadalne zaključke, v katerih so bili zanesljivi Kosmina, Pulko in Pušnik. Niz je zopet odločil Lindič, tokrat z blokom.

Zanimiv je bil tudi tretji niz, a le do osme točke, na kateri sta bili ekipi še zadnjič poravnani. Nato je Krki uspel delni rezultat 6:0 na servis Hafnerja in s tem pobeg na varno prednost. Žužemberčani pa se še niso predali. Turk in Petković sta uspela znižati zaostanek na 18:21, bližje pa ni šlo. V ključnih trenutkih niza sta točke dosegla Pušnik in Pulko, to pa je zadostilo za novo, tretjo letošnjo zmago Krke, s čimer brez oddanega niza zaseda prvo mesto ligaške razpredelnice.

mok-krka, kekooprema-žužemberk
Odbojkarji Krke v gosteh nadigrali Žužemberk
MOK Krka

Martin Kosmina, kapetan Krke: "Morda rezultat kaže na malo lažjo tekmo, kot je sicer bila. Nismo ravno odlično odigrali, ampak take tekme so naporne, tudi vzdušje je naredilo tekmo bolj napeto. Vseeno mislim, da smo suvereno zmagali in pokazali, da smo boljši."