kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport

Odbojkarji Krke še v Pokalu nadigrali Kostanjevico

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2022 08:29

Odbojkarji novomeške Krke so v tekmi 4. kroga Pokala Slovenije v domači športni dvorani Marof gostili ATHOS Kostanjevico in prepričljivo slavili s 3:0 (12, 8, 22) in si tako prislužili napredovanje v osmino finala. Krkaše že v soboto čaka naslednja tekma. V tretjem krogu državnega prvenstva bodo gostovali v Žužemberku.

 Tekmo so odločno odprli Novomeščani in z učinkovito igro v napadu hitro pobegnili na prednost z 8:2. S polminutnim odmorom je reagiral gostujoči trener Starič, a želenega učinka ni bilo. Krkaši so z dobrimi začetnimi udarci gostom povzročali nemalo težav in prednost je rasla. Pri vodstvu Krke z 20:11 je bilo že jasno, da bo niz pripadel gostiteljem. Domači trener Rojc je priložnost za igro ponudil mladim upom in na parket so stopili Kožar, Hvala in Jakše. Skromno predstavo prvega niza so sklenili kar gostujoči odbojkarji sami in sicer z napako na servisu za končnih 25:12 v korist Krke.

V drugem nizu se je odvila podobna zgodba. Krka je nadaljevala z zanesljivo igro, gosti iz Kostanjevice pa so imeli preveč težav na sprejemu in posledično niso uspeli razviti igre v napadu. Medli poskusi so večkrat končali v bloku domačinov, kjer se je izkazal predvsem Lindič. Na dober servis Hafnerja je Krka pobegnila na visokih 18:4. Končnih 25:8 je postavil Hvala.

V tretjem nizu je trener Krke na klopi pustil Kosmino, Lindiča in Hafnerja, priložnost pa so dobili Hvala, Kožar in Erpič. Kostanjevičani so tokrat zaigrali bolje. Izboljšali so svoj začetni udarec, z borbeno igro v polju pa so lažje držali korak s Krko. Gostujoči podajalec je Pucelj je uspel razigrati svoje napdalce, v ospredje je stopil M. Štefanič. Navkljub boljšemu odporu gostov pa so potek igre ves čas nadzirali Novomeščani. Razpoloženi so bili predvsem Lavrič, Hvala in Pušnik. Slednji je v končnici lastnoročno posrkbel za zmago, saj je dosegel zadnje tri točke za končnih 25:22.

S to zmago je Krka napredovala v osmino finala pokalnega tekmovanja, ki bo na sporedu predvidoma 26. oktobra. Krko naslednja tekma čaka že v soboto. V tretjem krogu državnega prvenstva bodo gostovali v Žužemberku, tekma bo ob 19. uri.