jan plestenjak Svet24.si

Jan Plestenjak protestno zapustil poroko zaradi ...

camilla, kate Svet24.si

Ekscesna ustrežljivost služabnikov na britanskem...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

54025263241_264d51f168_c Reporter.si

R. Golobu politični vrhovi lahko zmešajo pamet, ...

svicarka Ekipa

Strašna novica s kolesarskega SP v Švici, komaj ...

miro-todosovski-v-odaji-nikoli-ni-prepozno BestFM

Miro Todosovski: “Prodajal sem časopise na ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Šport Novo mesto

Odbojkarji Krke nadigrali Šempeter

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.01.2016 05:14

Odbojkarji Krke so v 15. krogu 1. DOL moški doma s 3:2 (-23, 21, -16, 22, 12) premagali SIP Šempeter.

Šempetrani so se pred nadaljevanjem prvenstva okrepili s svojim nekdanjim igralcem Davidom Kumrom, ki jim ga je do konca sezone posodil ACH Volley, domači odbojkarji pa še vedno niso mogli računati na oba poškodovana korektorja Luko Brulca in Ivana Vrhovska, ki za Krko nista igrala že na zaključnem turnirju pokala Slovenije. V prvem delu državnega prvenstva so krkaši v Šempetru izgubili in tudi ta poraz jih je oddaljil od boja za modro skupino, v katerega bi se teoretično še lahko vključili, če bi do konca rednega dela prvenstva prišli v zmagovito serijo, na roke pa bi jim morale iti tudi slabše igre kanalskega Salonita. Na drugi strani so varovanci Sebastjana Cilenška bolj ali manj že izgubili vse možnosti za napredovanje med najboljših šest ekip, a je zanje toliko bolj pomembna vsaka točka v boju za obstanek.

V izenačenem prvem nizu so bili večinoma v prednosti gostujoči odbojkarji. Domačini so se jim v končnici približali, vendar do preobrata ni prišlo. Na obeh straneh je bilo veliko lastnih napak, manj so jih v uvodnem nizu naredili Šempetrani, ki v drugem nizu nikakor niso ulovili ritma iz prvega niza. Novomeščani so jim do drugega tehničnega odmora pobegnili za štiri točke, pred vstopom v končnico so jim gostje približali na dve točki zaostanka, to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo.

V tretjem nizu so si gostujoči odbojkarji do drugega tehničnega odmora priigrali pet točk prednosti, medtem ko domačinom ni prav veliko uspevalo. Zato pa so se v četrtem nizu novomeški odbojkarji spet prebudili. Popravili so igro v bloku, v napadu je bila uspešna trojka Martin Kosmina, Sergej Drobnič in Valentin Turk, v bloku se je izkazal Miha Bregar. Krkaši so bili ves čas v prednosti in si zasluženo priborili tie-break. V njem so povedli s 5:2, vodili so tudi še z 10:7. Kanček upanja za zmago se je pri gostih pojavil z izenačenjem na enajsti točki, toda v končnici so bili varovanci Nejca Rojca bolj zbrani in prišli do dveh točk, Šempetrani so se morali zadovoljiti z eno.

"Na obeh straneh je bilo preveliko število lastnih napak, zato tekma ni bila posebej kakovostna. Nam se pozna, da imamo težave na korektorskem mestu, prav tako nam je, potem ko smo bolj ali manj izgubili vse možnosti, da se uvrstimo v modro skupino, nekoliko padla tudi motivacija. Na koncu smo z minimalno zmago lahko zadovoljni," je po tekmi dejal Gorazd Kosmina, direktor odbojkarjev Krke.

"Škoda, ker nismo izkoristili svoje priložnosti, ki se nam je ponudila. Za nas bo bolj pomembna sobotna tekma, ko bomo gostili Žirovnico, ki bo kot kaže naš najresnejši konkurent za končno osmo mesto, ki prinaša zanesljiv obstanek v ligi," pa je dejal Sebastjan Cilenšek, trener SIP Šempetra.