minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Šport Kranj

Odbojkarji klonili v Kranju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2012 21:09

Odbojkarji Asteca Triglav so v tekmi 10. kroga 1. DOL Radenska Classic doma premagali Krko s 3:0 (22, 22, 14).

Astec Triglav je dobil izredno pomembno tekmo proti neposrednemu tekmecu za četrto mesto in uvrstitev v modro skupino. Krko je pred glasnimi navijači premagal še drugič v sezoni, še drugič pa ni imel lahkega dela. Dolenjci so se večji del prvih dveh nizov enakovredno kosali z gostitelji, da niso iztržili boljšega izida, pa sta krivi njuni končnici.

V uvodnem nizu je najprej kazalo, da ga bodo zanesljivo dobili Kranjčani. Na krilih razpoloženega Jureta Močnika so povedli s 7:3, a po drugem tehničnem odmoru je bil pogled na rezultat drugačen. Krkaši so namreč zaigrali bolje, vodili z 18:14 in videti je bilo, da bodo oni tisti, ki bodo dobili prvi niz. A s tem se domači niso strinjali, po dveh blokih in dveh napah gostov so ekspresno izenačili, Gregor Perhaj pa jih je z asom popeljal v vodstvo z 21:19. Ko je fantastični začetni udarec uspel še Močniku, je bilo jasno, da bodo v prednosti gostitelji.


V nadaljevanju si ni niti ena niti druga ekipa ni priigrala večje prednosti, še največ so bili pred končnico v prednosti gosti, ki so po asu Valentina Turka vodili z 20:17. A tudi to vodstvo jim ni zadostovalo. Kranjčani so po bloku Perhaja izenačili na 21:21, nato pa je odločilno točko v drugem nizu prav tako z blokom prispeval Rok Rezar. Napaka Luke Brulca je le potrdila nezbranost gostujoče ekipe v končnici.

Po porazu v drugem nizu se je Krka predala, tako da so domači predvsem po zaslugi Andreja Štembergarja Zupana, ki je bil s 16 točkami najučinkovitejši igralec tekme, zlahka prišli do maksimalne zmage.