voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić je prvič spregovoril o svoji hčerki, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Šport Novo mesto

FOTO: Odbojkarjem Salonita zmaga na turnirju za Pokal Novega mesta

Piše: R.K.

Čas objave:
19.09.2021 17:33

Moški odbojkarski klub Krka je ta vikend gostil mednarodni turnir za Pokal Novega mesta 2021. Na turnirju sta nastopili dve slovenski ekipi, poleg domače Krke še Salonit Anhovo iz Kanala ob Soči, v goste pa sta prišli še OK Borac iz Banja Luke (BiH) in MOK Mursa iz Osijeka (HR).

Turnir je potekal v športni dvorani Marof. Prvi dan turnirja so bile odigrane štiri tekme, vse
skupaj pa se je zaključilo z nedeljskima tekmama, ki sta podali odgovor na vprašanje o končni razvrstitvi. V tekmi za tretje mesto so odbojkarji Murse ugnali OK Borac, v tekmi za prvo mesto pa so kanalski odbojkarji z 2:1 ugnali gostitelja in tako s turnirja odnesli pokal za prvo mesto.
 
Končni vrstni red:
1. OK Salonit Anhovo (SLO)
2. MOK Krka Novo mesto (SLO)
3. MOK Mursa Osijek (HR)
4. OK Borac Banja Luka (BiH)


 
Mišo Marjanović, trener, OK Borac Banja Luka: "Izredno sem zadovoljen s turnirjem in tremi močnimi nasprotniki. V Novo mesto smo žal prišli nekoliko oslabljeni s pomlajšano zasedbo, saj je bilo nekaj igralcev s prve postave zaradi obveznosti primoranih turnir izpustiti. V kolikor bi bili z nami, verjamem, da bi tudi rezultatsko drugače izpadlo. Navkljub temu sem vesel, da smo prišli in smo imeli priložnost preveriti in dodatno uigrati ekipo. Imamo novega podajalca, ki se mora še nekoliko uigrati s soigralci, zato so nam te tekme prišle prav. Kar se tiče rezultata smo žal res ostali brez zmage, a kot pravim, služil nam je kot odlična dodatna priprava. Pohvaliti moram tudi organizatorje za odlično izpeljan turnir in se zahvaliti za povabilo".
 
Mario Teppert, trener, MOK Mursa Osijek: "Turnir je bil dobro organiziran. Veseli me, da so nastopile kvalitetne ekipe, da smo imeli priložnost preveriti našo kvaliteto proti ekipam kot sta Krka in Salonit. Borac je na turnir sicer prišel v oslabljeni postavi, a kljub temu so se pokazali kot dober nasprotnik. Nastop na turnirju sem izkoristil kot priložnost, da proti močnejšim ekipam preverim vse svoje igralce in vidim, kako se bodo izkazali. Čeprav rezultat ni bil v prvem planu, moram pohvaliti svoje igralce, da so se izkazali predvsem na tekmi proti Salonitu, pa tudi pozneje v drugem in tretjem nizu proti Krki, in s tem pokazali, da lahko konkurirajo za mesto v začetni postavi".
 
Tomislav Mišin, trener, MOK Krka Novo mesto: "S turnirjem sem zadovoljen, saj sem uspel malo premešati ekipo, tako da so vsi igralci dobili priložnost za igranje. Videlo se je še precej stvari, ki jih moramo popraviti, predvsem na današnji tekmi. Imamo še dobra dva tedna, da se dobro pripravimo na pričetek prvenstvo in na prvo domačo tekmo proti Salonitu. Prav nam bosta prišli tudi prijateljski tekmi v sredo in četrtek proti UVC Graz, kjer upam, da bomo popravili te napake, ki se nam nekako ponavljajo že od lanske sezone. Pogovoriti se bomo morali tudi o posamični odgovornosti v sami igri. Toda, kot sem že rekel, moram biti zadovoljen, saj so fantje bili borbeni, ostalo bomo rešili spotoma".
 
Rade Dačović, trener, OK Salonit Anhovo: "Po treh zmagah moram biti zadovoljen. Malo sem presenečen nad ekipo Murse, katera je včeraj odigrala zelo dobro tekmo. Na drugi tekmi proti Borcu iz Banja Luke smo malo kombinirali, tako da so tudi ostali igralci dobili malo več priložnosti. Danes smo odigrali še finale proti Krki. Mislim, da je tudi Krka odigrala dobro tekmo, imeli so dobro igro. Mi smo prvi niz izgubili, nato smo se pobrali in izničili lastne napake in na koncu zmagali. Seveda pa imamo še precej prostora za napredek in ja, se vidimo čez dva tedna v Novem mestu".